國安法立咗,都要繼續賣眼鏡之你問我答

1001 回覆
67 Like 27 Dislike
聽講同店員工都陰性
不過都係要關舖14日
想問下有無邊款太陽眼鏡可以配度數
一直都想買副好啲既
筆直一千上下
其實好多都得

唔好太彎 全圈
合呢兩個要求9成9得
想驗眼可以去邊驗?
舊呢副仲帶到費時專登幫襯一次
眼鏡花咗想換
但依家唔敢去住
頭post 嗰個是咪你鋪頭ig
武肺之後去你度睇下
如果度數深可以考慮去owndays

$480 1.6-1.74車房鏡都得
搵專業嘅驗眼中心
E.g. polyvision
我分享眼鏡嘢嘅ig,對眼鏡有興趣嘅話,歡迎多多留意同支持

我打工嘅啫

有配眼鏡需要,請支持黃店
可否講吓製鏡時間
鏡片有咩功能(e.g. 有無納米防水膜?)
唔同牌子鏡片分別大唔大
價錢差好遠
隻鏡都冇咩特別講 單光有現貨既最快10幾分鐘車到隻尖邊

1.6-1.74 都有存現貨 深散就要再訂都係咁
生產技術,鏡片設計同鍍膜處理嘅分別可以好大

至於戴上眼你分唔分到係另一件事
Nikon Canon呢啲日本鏡平一截係唔係代表日本野cheap造工唔好
其實鏡片生產都好成熟
同埋nikon/canon/pentax鏡片都係外判比其他廠造
-2250度
不過佢有好嚴重嘅cataract, VA只有0.2

視力正常嘅深近視客見過最深係-1400
最深遠視就+1100 嘅一位小朋友
面油比較多,副眼鏡一帶得耐就會滑落去,應該換咩鼻托?
兩睇
怕跣可以用矽膠鼻托,但比較易黃

如果唔鍾意鼻托發黃,可以用陶瓷/鈦鼻托,但就比較易跣

support
巴打邊區賣眼鏡?
巴打,幾個問題
1. 番工笠得口罩多依家耳仔磨到損晒,加埋副眼鏡壓住真係好痛,有冇計?
2. 想配啲靚野例如dita,tb之類有冇黃店有賣?如果不幸地真係冇,有冇邊間會好啲
3. 防藍光鏡片有冇咩牌子諗得過?上次去睇個店員淨係推介賽斯,伊士魯同hoya,都好貴下。。。
港島東區

街坊記住9月票投梁晃維
Thanks
藍光就唔介意呢d牌子
除左依視路 有新版防藍光
1. 同事話hktvmall有矽膠耳仔墊,戴眼鏡都用得我自己就會綁一下喺眼鏡腳度(如圖),咁樣好似耳仔舒服d

2. 有呀 , 起碼new black同pepper都有

3. 度數好深? 普通防藍光鍍膜嘅話 stellify 平靚正
要uv420料嘅話唔揀整地嘢blue kill 就essilor blue UV Capture算最抵用又高質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞