國安法立咗,都要繼續賣眼鏡之你問我答

1001 回覆
67 Like 27 Dislike
某同事Comment
蔡司鏡特別易污糟

自己手上有齊HVLL, DVP同sapphire
其實三隻差唔多, 喺易潔上唔覺有咩大分別
防花上, 因為自己堅持每日洗眼鏡, 同埋三副鏡都有先後
no comment, 三副都無花
Essilor 面個陣野好煩 唔想清
長期對mon是咪用抗藍光好
無咁刺眼
超聲波機震足180秒一定得
Yo 巴打 估唔到你開翻post wo
姣婆守唔到寡

開個post叫人唔好幫襯Zoff然後越來越多巴絲問眼鏡嘢,問到上埋時事台熱門

都係正正經經開返個眼鏡po算
Zeiss 如果想玩 photo fusion 藍色會唔會出事,豬巴高登巴請問有無經驗分享?
鏡片花左淨係想換過塊鏡片
左右眼都550-600度近視,200度散光左右
想要防Uv, 防藍光同防反光,1000蚊夠唔夠
應該做1.6定1.56好,咩牌子先襟用啲
地盤佬成日落site好易花
一直對鏡片冇乜研究
我左右眼大約250度,要用1.5定1.6?
如果配Hoya / Zeiss防藍光大約要幾錢?
5-600度直上1.67 啦
呢口價好夠做啦

唔介意厚少少Hoya 1.6 hvll 都有找啦

應該周圍都做到
多謝巴打
咁我去d黃店睇下先
Hoya 1.67 hvll大概幾多到?
面價1980
Hoya zeiss 的藍光是上一代
比較黃 唔介意就得

1.5 就限制多d
做唔到無邊 半邊 開坑架

咁兩間既1.5都要訂做
未必比1.6平

但如果你睇近開始有壓力可試下zeiss energize me
學豬巴話頭改價後非常之吸引
1.5 Hoya 防藍光 面價 1580
1.6 hoya 防藍光 面價 1780

反而防藍光抗疲勞energize me 1.5 1.6 仲平過佢自己現成藍光dvb
energize me係Zeiss ?
價錢如何?
我唔敢post 唯有reply post
藍色意思係個五種顏色入面配藍色
single vision 同digital 有咩分別?
我TG你
抗疲勞程度唔同
我自己唔鐘意隻色
5-600, 做1.6 穩陣
唔好配貴,成日落site食沙塵幾貴都係會花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞