[極長文慎入]從電影500 Days of Summer學習感情要點!

543 回覆
439 Like 15 Dislike
mk仔所謂出pool咪又係好快散
拖到1個月都算佢叻
mk仔仲衰過tom

反而abc成日扮晒open mind同有leadership
拖到結婚都有可能
其實跟擇偶方式也有關
he just not that into you
有冇愛情片推介
都幾心噏

EX好鐘意呢套,陪佢番睇過一次
當時覺得Tom係慘嘅
不過如果我係Summer我都走啦

而佢可以話係同Tom一模一樣
我地成段關係都一模一樣
全部我主導 全部就晒我
佢唔係冇個性,但就好被動
但可能佢心目中我係關係入面有趣嗰一個
所以就我大家都開心

久而久知我都唔知究竟邊個可有可無
成件事好似自編自導自演
佢嘅被動同遷就 去到一個位 變到好似得我一個咁
繼續落去都唔知行緊去邊咁
最後我就真係Summer咁話走就走
全世界都覺得我係衰人,不過唔緊要啦
可唔可以話係愛對方亦都愛自己??
所以既獨立又可以支援對方 唔會過分依賴咁樣?
如果已經妥協咗 自己又真係放唔低 可以點算...
有閪屌咪算
我又覺得Summer雖然唔係直接開口,佢嘅出現同喺好多方面都用心同鼓勵Tom。

其實都睇到Tom改變咗好多,自信咗好多,但就唔會去為段感情行多步,佢就係一個被動嘅角色。

拍拖係兩個人嘅事,況且要一個女仔主動到咩地步⋯⋯Summer等嘅就係Tom主動一次,不過等極都等唔到。
call g la diu
受教 巴打有冇諗住開番個fb page分享抑或已經有?
試下冇得屌閪仲有冇人溝女
我都係類似關係
個男女倒轉
咁理論仲apply到?
我相信分別不大,都係做自己,唔好成為人嘅附屬品。

細節比返樓主分享
男女都係一樣啦,要增值自己先,做事有自己原則
增值左好多
但總係有距離
溝仔
he just not that into you
有時男人真係唔識呢d野…可惜了。
也可以,但不能失去可以放下離場,還有保持框架的精神
等運氣。

或者盡量做番岩d野…但有幾大作用就無保證。
其實tom係好想主動既,但係summer講到明唔係正式關係,有d位又推咁,一般男人真係覺得呢d就係你既答案咁我點逼你呢,所以好矛盾…真係靠經驗。
暫時沒空
這個可以睇上一個po比較詳細d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞