[極長文慎入]從電影500 Days of Summer學習感情要點!

543 回覆
439 Like 15 Dislike
我覺得summer愛阿tom,所以願意同佢講心事,但係阿tom都冇認真聽根本阿tom鍾意嗰個只係佢ff出嚟嘅summer
所以一個方面,你可以單純以為係佢嘅問題,唔夾,好似summer咁樣, 另一個方面亦係你 太優柔寡斷, 佢唔覺得你handle到佢, 甚至乎佢同你講嘅嘢亦未必係全部, 呢個我答唔到你, 我當年同其中一個女朋友分開我都冇辦法話佢知係因為佢個樣唔夠靚。

同樣同另一個女朋友分開,同時能保持砲友關係, 咁亦唔代表 大家可以接受到同大家相處, 當時我對呢個人嚟講就係 too Yong, 好似tom咁樣, 生活一團糟,情緒也管理不好,只憑一個愛字, 難怪我點講佢都冇安全感, 所以你想影響人首先你要將自己 成件事都打理得好好 ,然後好果斷咁話畀人哋知你要乜,唔係妥協, 如果佢唔答應你,咁亦都係因為喺佢睇起上嚟就係覺得你而家未夠ok, 咁亦唔係 談判可以 解決嘅, 咁就過排有緣再試
你覺得summer 表達得最明顯的是什麼
我都好鐘意呢套戲
啟發左我好多
愛情入面係無命中注定,所有野都係要靠自己努力先得
Lm
Agar
估唔到有一日自己都做緊阿tom 呢個角色,好心痛、好唔甘心、好想回到過去叫佢做好啲
與其話測試你
不如話係測試佢自己
其實方法我給你了, 如果你想問更細一點那你先將你們現在的狀態, 有沒有聯絡聯絡, 聯絡成怎樣等等講一下。

先聲明挽回成功率遠比開發新關係低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞