[極長文慎入]從電影500 Days of Summer學習感情要點!

543 回覆
439 Like 15 Dislike
你好女人思維
其實除左女人你可以專注其他野,即使你同佢結婚
好po要推

兩性相處局中人太容易迷失 一直都有諗類似既野裝備好自己 但冇咁有條理分析同列出黎 睇完更加清楚同肯定呢種愛情觀

利申只拍過下散拖 期望有一日佢會出現然後一齊面對人生
識吓friend!!!
沒有。就好似香港咁,什麼也沒有。生活被工作陶空。而佢就結左婚。都冇聯絡好耐。當年仲話乜野十年搵返大家都像笑話
你都應該有識其他人吧
有。但冇結果。我有依套戲既dvd, 但一直都冇勇氣想睇返。
人到中年,我都慣架啦。
巴打會偏向鍾意相似既人,定互補既人?
有啲人話大家興趣性格相反先容易有火花
有啲人又會話相似既人先容易走埋一齊
你感覺怎樣?
都好,我覺得這不是重點
你哋需要多一點經歷
Summer
你要知道一個人愛你是因為 你很正, 跟佢有冇 其他人追係兩件事, 你要將專注力集中打造自己 外內價值上面。

共同嘅體驗係畀機會你去展示你嘅 優點, 同時喺相處嘅時候 唔好妥協一啲 過份嘅嘢, 否則就會失去平衡。
明白了巴打
多謝你解答
唔夠愛,講完
同你調返轉,我女朋友覺得我好負,所以唔想同我一齊。
廢物測試黎
你唔好再同佢理性討論呢d野
花多d心思係自己既框架同約會度,比佢舒服開心既感覺咁先係正路
你愈就佢,吸引力消失得愈快
其實這樣關係是很不健康的, 你不要以為我向她證明自己的深情,給她滿滿的犧牲奉獻,她就會心滿意足的留在你身邊。

試想你在我公司工作, 你是一個情緒波動 極大的員工, 你每次有不滿你就 找人爆發, 因為我念「這個人很努力工作只是有點情緒毛病亅, 於是我每次都 不加指責,

那麼一段時間以後你會突然因為感覺我的好而心想「這個老闆很好人,我不要再情緒爆發」嗎?

不會的, 一方面你確實會感激我的好,但一方面你只會更縱容自己的情緒, 當你變得隨心所欲,我想要指責你,你立刻就會受不了。

這代表什麼? 代表有感情只是一個方面 ,另一個方面是你需要尊敬我, 人都是不自律的。

這就是你一直妥協出來的困境
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞