[極長文慎入]從電影500 Days of Summer學習感情要點!

543 回覆
439 Like 15 Dislike

一向有同d朋友tg傾下計的,得閒可以傾下。
男性角色即係咩
睇完呢套戲再睇埋樓主你既評論,就知以前既我真係唔識拍拖同愛人。
好似上左一堂咁
留名,學到野
留返個靚名先 神po
留名,學到野
樓主好癲 我早兩日睇完套戲上網睇完人講 都無你講得咁通透!!
其實我係決定分手前一日摷呢套戲出嚟睇 本身睇完感覺不大
而家啱啱分咗手 經歷緊好多情緒 甚至有諗過係咪後悔講分手
點知咁啱睇到呢篇文 再回憶翻前日睇咗嘅情節
先更清楚咁諗到自己唔識拍拖嘅位係咩
真係講得好中
而家望翻 反而又再印證咗自己嘅決定應該唔需要後悔
雖然真係好唔捨得佢

唉 如果早啲睇到呢篇文 早啲睇得明呢套戲
可能好多問題都可以迎刃而解
可惜無咁多如果 有早知無乞依

點都好 多謝樓主無私分享
喺度借個位許個願望
希望你同我都可以汲取今次嘅教訓 去迎接一個更加適合嘅人
希望你可以幸福快樂 支持你 我相信你可以成為你想成為嘅人

再次多謝樓主
如果你因為失去太陽而流淚,那麼你也將失去群星。
前進吧,很多的問題都只是存在於我們的焦慮當中,總是如此,一直如此。
謝謝你
呢幾日繼續沉澱 都覺得自己諗太多 為未來焦慮太多
承你貴言 會努力前進的!
幾時出文
想出咩文
失戀文、求愛文、睇化文
三年後睇番當年自己寫既野 雖然有D憤青 但今日睇番原來都好岩
都KEEP住左我之後追女仔拍拖幾個大原則

其實有時都諗 如果四年前既我明白上面依堆道理 好堅持對住佢做 會唔會成個人生改變曬

但好似Tom 同 Summer咁 有D野過去左 就算你成長左 都改變唔到同佢關係 只可以講句有緣無份 人生有時真係好殘酷..........唉
頭先搵我果位巴打?

不過我覺得你而家既然改變左,一切會更美好,佢都會有佢新既生活。
ok盡快
咁TBH我果時差過Tom
佢講明要散 去搵個Fuck Boy
我都仲要痴住佢 驚佢俾人呃 諗住陪住佢 保護佢 其實人地都當左你係NOTHING 諗都唔諗就傷害你

真係俾人呃果個係我自己先岩 屌啦星 點解果時咁蠢

勸巴打一句 真係唔好當堆女/仔係果個only one 同埋唔好太幻想美好D女 好易出事
有時成日會有種想拯救人既心態,
但係其實人地根本係享受緊呢樣野,
其實講真,大家都靠自己生活過黎,
唔好覺得一個大男人就唔慘,一個靚女就慘慘豬,
心底裡面發出「卿本佳人,奈何作賊」既呼喊,大可不必。
其實係自己迷戀而已。
真 所以幾時都係照顧左自己情緒先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞