[極長文慎入]從電影500 Days of Summer學習感情要點!

543 回覆
439 Like 15 Dislike
係,可惜我們男孩子是不懂的,大家追求的點真的不同,除非是經過學習的。
可唔可以話其實summer都冇同tom講過佢真正想要嘅嘢 一味要tom估估下 可能佢同tom單聲 tom知自己衰咩就可以一齊到 而往後拍拖嘅日子tom都會識得做主導多啲 成件事會完滿返
咁女人呢
女性的話,其實是想男性可以好好做好他們男人的角色,否則會失去欲望,所以對絲打來說,是的。
可以,如果tom遇到一個身心健全,善於溝通的女孩,整件事會很順利,可是tom現在是lv 1打 lv5,真的無法。
都知追女仔係唔應該一味對人好 咁樣令自己啲付出變得廉價 但同時間釋出好感又係必須 呢啲位真係好難拿捏得準
睇完呢篇野 突然開始明點解啲mk/abc 容易出pool
因為佢哋都係比較有自信 亦都會主動 有自信嘅男仔會吸引女仔 亦都會比到女仔信心
同埋男仔遷就係需要 但如果個女仔本身冇意見嘅就唔該有返啲主見 唔好你推我推
咁嗰個女仔好慘 幫人教男朋友
都明白唔係因為感動到對方 對方先會鍾意你 而係對方本身鍾意你 你做少少嘢佢都會感動 但係當想付出嘅時候 又冇可以去確認係咪鍾意自己先
這個其實就是認知的問題,從一些極端的例子反推,有時候對她差,她還是會愛著男生。

因為吸引並不來自示好。
明白了這一點就不會將示好當作吸引的策略。
我對人好真的只是因為我想對她好而已,而我的吸引來自我的價值。
要知有啲人真係唔識 就係差人哋點一點醒佢哋
lm
你啱呀 唔好一味自己不停付出
身為女仔 雖然我知道對方為自己付出好多 但付出得多真係唔代表會有feel...

其實我覺得唔一定不停付出 個女仔先會感受到你嘅好感 講真如果我對個男仔有好感嘅話 佢整蠱我 串我 我都會好享受 所以其實有陣時有啲嘢真係睇開始又忙feel 冇就做乜都假
身為女仔表示真係好岩
有時男女大不同,男仔對兩性既格局好少睇得咁闊的。
樓主開呢個post好 相信好多人睇完都有感悟
謝謝
付出好多時對方都開心嘅
不過如果你無止境咁付出 對方就會習慣
慢慢變得唔珍惜
所以我覺得有時付出應該要有啲保留
或者突然有啲小驚喜咁會比較好
搞咁多做乜撚嘢呀,唔拍最好
誠意推介Blue Valentine
想問樓主有冇其他love movie推介
雖然好多都睇過 但想睇吓會唔會發掘到新野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞