[極長文慎入]從電影500 Days of Summer學習感情要點!

543 回覆
439 Like 15 Dislike
咁其實你有冇同佢傾過呢個問題?
定係自己心入面諗完就自己做決定

另外 其實summer都係 我明tom同佢其實唔夾
Tom鐘意自己幻想入面既summer 覺得佢好好
兩個人一齊好開心 所以察覺唔到啲咩問題
但summer如果真係想同tom發展
點解唔可以表達下自己諗咩?
一定要要求對方無師自通 突然get到對方想點先叫做夾
例如同佢講 我想你主動啲呀 其實我對套戲既睇法係咁
一定要粒聲唔出走左去 最後先同人解釋返?
呢套用輕鬆嘅節奏講出大道理
睇幾多次都唔會厭
沒有呀,因為summer就是這樣不完美的人呀。
誰讓tom喜歡她,不要的話就沒那麼多事了,不過不是經過summer,tom也成長不了,人生也是如此,不痛過不知醒。
無計,需要收回關注既時候就要收回關注
to be a better man
分析得好好仲可以學到野
希望日後睇到樓主其他電影分析
你死係無框架
重新建立一個框架,提升自我先係最緊要
自己做好之餘,仲要令對方服從你去改善,進步
讓對方覺得你係可以依賴

你仲擺條女係第一而忽略自己,會死得仲快
ps:佢知道自己脾氣臭就要叫佢收下火,唔係相處既耐心會好快磨滅

當然呢d係要睇你自己level而做,上靶位就一定要出手

不過而家提起已經唔適合
唔敢去幫對方做選擇, 以為順其自然大家就會好, 否則的話結局可能唔一樣。

睇唔明呢句
關係推進
廢測黎,問得呢個問題你不如攬住佢好過
答案唔仲要,保持返自己個框架
可以約出黎就約

注意力放返自己度,佢對你仲有感覺自然會出聲
自己去youtube打廢物測試
女人本能黎,就好似佢地見到男人d肌肉,佢地就想摸下係咪真
正常係無人想同一件廢物一齊
不過你個case好難救
因為你經驗值太少

潛溝通出問題,太多口是心非女人
咁就真係人夾人,你自己睇唔睇到將來
或者你自己仲係乜都未成長過
日積月累,一定唔係突然轉性
我諗巴打既問題係想講轉變自己去迎合對方既期望 而呢個行為會唔會令自己失去左本身既特點者吸引力
或者*
講咁多做乜,總之最重要嘅係"I love the Smiths"完。
唔係迎合對方改變
而係靠自身成長,咁先可以增加吸引
經濟上,潛溝通(社交能力),外表,思考維度

好多野自己可以反省,唔駛人提
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞