True Wireless 真無線耳機討論 (44) 再爆肺炎

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
nope,aptx 最基本呢個version已經low latency過sbc,android需要aptx係因爲aac太power hungry而sbc lowest transimission rate比較高(容易d斷綫),codec對音質影響就好似你玩音響玩綫一樣,理論上會有分別,但你聼唔聽到係一回事 實驗d correlation coefficient非常低

Sony WH XM4
冇abx test冇盲測

有專業聲學嘅實驗指出一般音樂喺128kbps以上係已經分唔到,192kbps只有少數特定嘅音樂先喺聽感上好咗,320kbps以上係冇音樂會聽到有分別
終於有巴打無比啲marketing jargon拋到
學floyd toole話齋,人耳其實唔係差,但無controlled blind test嘅話,你嘅意見我連一個標點符號都唔信
想要隻無線帶下方便d 但又未研究到邊隻好就收到ett
想問下Defunc Gaming同buds+比邊樣較好

btw.想問埋邊到有buds+ BTS Edition
隻yamaha真係
聖誕等到佛誕 再等返到聖誕都未出
講電話收音點?
條管唔同一般IEM?
想問defunc go true/go true slim好唔好?

我budget係$500,有無咩推薦?thx
響街正常講野聲量對面都聽得清楚
不過毒撚性格習慣講野細細聲都係用返電話
想問下
用黎睇戲嘅真無線耳機
最重要聲畫同步
希望有埋降噪
有冇推介?

我睇到Defunc true gaming
標明低延遲
仲有款Razer hammerhead 但無降噪

我見好少耳機有寫低延遲或者睇戲用做賣點
其實支援藍芽5.0係咪已經做到低延遲,聲畫同步?
mtw2算啦
再等下先 2020夏天就完
睇下yamaha又會delay到幾時
【全新真無線藍牙耳機即將登場】

Panasonic 首次推出真無線藍牙耳機 RZ-S500W 及 RZ-S300W ,結合無線設計同完美音質,將為你帶嚟更 free 嘅聽覺新體驗!

RZ-S500W 耳機採用業界領先*的雙混合降噪技術,令你可以不受外界噪音干擾,全程投入喺音樂世界當中!兩款都支援環境音模式,一邊聽音樂都聽到四周圍嘅環境聲,一切由你話事!配備觸碰感測器以及 IPX4 同等標準防水^ 嘅貼心設計,進行各種操作就更容易,就算意外掂到水都無問題!產品即將推出,敬請密切期待!

*截至 2019 年 12 月 20 日,根據 Panasonic Corporation 的研究,採用 JEITA 產品指引中真無線降噪耳機範疇量度。

^只有耳機符合 IPX4 同等標準,不包括充電座

全新真無線藍牙耳機
RZ-S500W ➡ https://bit.ly/3fPJ76L
RZ-S300W ➡ https://bit.ly/2WHAy6D

立即購買
RZ-S500W ➡ https://bit.ly/3fdEJ0z
RZ-S300W ➡ https://bit.ly/3gidzH2

#Panasonic #PanasonicHK #真無線藍牙耳機 #RZS500W #RZS300W #降噪 #耳機 #防水 #首次推出
得SBC/AAC
用緊 defunc true gaming 通話收音時大時小 唔係好掂 有冇得搞
有冇邊隻300左右 想買隻俾兩老睇劇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞