True Wireless 真無線耳機討論 (44) 再爆肺炎

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
我要黎做運動先買sp800n
如果唔係1000xm3減完價再平過sp800n
點仲壞得快過d幾百蚊耳機
下次唔再買sony
本身冇追開係最近見MTW話減價先知有第二代, 睇完啲review覺得好正咁喎, 電勁咗好多, 耳機做到嘅function又多, Senn個躲音質實唔差啦, 本身用開Airpods2對ANC要求唔高, 係驚戴得唔舒服同斷線問題, 有冇用家可以講下?
至於Airpods Pro+Apple products應該冇得輸㗎啦, 但睇過啲post話會頭暈(ANC?)又性....?
AirPods Pro
Mtw2 兩隻我都有

可以同你講Airpods個ANC係好勁,唔會同Over-ear Headphones 差好遠,第一次戴係Feel到耳壓會少少唔慣,但係戴慣就得,取而代之嘅係音質唔夠好

Mtw2 ANC係比較一般嘅,但係基本引擎聲都會隔到,但AirPods就真係突出啲

配戴感方面,AirPods一定係比較好個一方,始終mtw2真係大舊少少,但Overall我覺得已經好過mtw1好多,唔會話戴到耳仔痛。同埋我油耳 AirPods 成日鬆 始終唔係完全入耳

斷線方面,如果你係用緊iPhone Airpods 一定係最穩地,mtw2 間唔中都會疾一兩下,但問題不大

音質方面就唔洗比mtw2 係成個音場同樂器分析都好好多,Airpods 比人嘅感覺就係勉強出到唔同樂器聲但係就”lah”埋一舊,mtw 2就分離感最出
換耳棉唔會影響到anc
many tks
睇完你寫仲難揀咗
音質方面AP2同APP係咪差唔多?
唉,唔撚係個武肺都唔想用True wireless
之前仲好撚堅持用有線既IEM
想問下e8 sports 伏唔伏
最後都係入咗隻b&o 3.0 行貨
感覺幾好
個人認為唔差太遠
但始終入耳式同有ANC
AirPods Pro啲聲點都出啲
其他普通耳機就係https://youtu.be/FkJh-E6_5uw 有詳細解釋到點解大家都係hybrid anc,但得airpod pro換耳棉會有大幅進步
關鍵就係Apple 粒h1 chip運算能力完全超曬班,其他anc耳機就算用耳綿,比你capture到你都運算唔切(越搞frequency運算難度越大)
未試過 直頭呢排行好多鋪都無見過

上官網睇定價一樣

我估佢音效應該差過3.0

只係防水防塵勁左

利申鳩估
有冇多啲用後感?
幾舊水都幾抵吓
如果對比jabra 75t呢?
我見呢度好似好多人講75t
但我個人唔係特別追求重bass
唔值呢個價正正經經買3.0算啦
請問邊度有得買?睇完想試下
其實唔知係咪佢tune到個bass好勁
其他聲係細啲 好明顯係後左
對女仔嚟講應該有少少大 但戴落都算穩陣嘅 上星期同個女仔fd一人買左一款色 個紅色幾岩女仔戴
最平應該係旺電三樓
你去apple store試下接唔接受到音質先
ok就買la
我就完全接受唔到既
Apple Store而家冇得試,有日去廣東道個間話因為疫情唔比試
疫唔疫情都唔試啦.....下話
btw用得apple預咗, 應該都係同airpods2差唔多
小鳥+se有咩唔好?
呢隻啲音質就唔好有太大期望,就算佢嘅上位機CKS770X都係。因為我未煲到50個鐘,所以暫時未聽到個變化。呢隻主要賣點都係個低延遲模式,開左之後對比其他無線耳機嚟講延遲少左好多,但唔係完全無,只係唔係咁覺咁囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞