True Wireless 真無線耳機討論 (44) 再爆肺炎

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
係咪要開或者關抗噪嘅話要先係手機 apps 做左先,然後先再駁 DAP ?
你隻咩型號? 正常應該有制/gesture control可以直接係耳機度開關anc喎
你係佢面前唔好戴錯
老鐵對 anc300tw...
你對tws本身就有gesture control可以開降噪模式,睇說明書啦。 另外你用tws點解要用dap 用手機仲好啦
OK,我再睇下個說明書,唔該晒。
因為平時都係用開 DAP,啲歌係晒果度。
我都係第一次用抗噪耳機,所以有好多唔識嘅地方。
我睇完成本說明書
發現佢係無 正常>ANC>環境音
剩係得ANC>環境音

大家正常都唔會諗佢無...
要用鐵三角專用App「Connect
ATH-ANC300TW 提供三種抗噪模式:Airplane、On-The-Go 與 Office/Study。飛航模式對應飛機引擎持續低頻噪訊強化抗噪效果,On-The-Go 用在日常通勤,可以隔絕噪訊,同時維持適當的空間訊息,算是中等抗噪效果,而 Office/Study 模式的抗噪效果最高,但 Audio-Technica 的抗噪設計可沒這麼簡單,他們還考慮到各種情境的抗噪應用,所以通勤對應引擎低頻,抗噪效果較好,Office/Study 對中頻段的抗噪更重視。

Connect App 雖然提供方便的三種抗噪模式,但並沒有開放細部選項讓使用者調整,Hear Through 環境音感知的音量提供高、中、低三段可調,目的是要簡化操作。還有,Connect App 並沒有加入行動感知,就是利用手機陀螺儀感知目前的行進狀況,自動切換抗噪模式,

連電話試下set一次先
新手 大約hkd $1500 budget 有乜好音質降噪耳機 clear ally + 得唔得
通話功能唔係必需
您都買左!?
上佢網揾說明書
你整到未
聽開咩?
cleer ally+呢隻睇片佢收音收得好清
rock /人聲歌
定係買 Sony wf 1000xm3
從音質同降噪角度黎講算唔錯 (尤其你唔需要通話)
問題係唔舒服+斷線 xm3 post大量投訴
有冇更好嘅選擇
都係用 apps set 左先,之後先用 DAP 聽...
好用嗎? 定價都ok 係200鎂 係邊買的?
因為我無用開抗噪耳機,所以抗噪方面唔知點先算好...
但以音質嚟講似乎同 CKR70 同級數,始終個單元細 CKR70 一半就無謂比較。音色方面就唔覺有女毒,有都好少...
我係日亞買,平過喺台灣買少少。
除咗airpod, 有邊隻可以單邊用左耳?
上年買完mtw發覺只可單邊右耳同埋唔可以分一隻俾第二個人用覺得好白癡
mtw走電問題又係戇鳩鳩,想換過隻
各位 想問Sennheiser MOMENTUM True Wireless買1定2好 2值唔值得比貴800去買
2 唔洗諗
而家一定買2,1有走電問題,好麻煩
libratone track air+
或者你等得一個月可以睇下buds live贈品,應該$900有找。 兩個大牌子都算無乜投訴
隻B&O用咗兩年壞咗
新入咗anker soundcore liberty 2 pro
啲聲同電話質素好好 而家$1100有找
幾抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞