『薪火post』BNO 續期資訊(91) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
19號 dower簽收,入撚左黑洞
你拉低啲封e mail咪見到
Please don't reply to this email - it's an automatic message from an unmonitored account.

Bdtc點續bno呀?睇doc了解吓bno點嚟啦!你問點解自己當年宣傳咁強勁,都唔去登記bno?
我想問下, 如果我副簽唔記得左寄 副簽嗰個人既 passport photo page
有冇可能唔駛我補交?
定係我係HMPO未通知之前就寫信去補交返會好啲?
有冇 template 係關於補文件既 letter?
dhl一開門已經廿條友等寄bno
我諗7月開始到而家 申請人數除時多過上年全年加堆
我當年5歲
吓 要副簽果位既passport page咩
佢係uk passport既根本唔駛passport photo page
你自己都試過啦,咁問黎有咩意思

話「續到」嘅都係唔記得自己拎過BNO嘅,畀你問到又係無意思。
其實簽收我估都係收發部遮, 無分邊個快邊個慢掛

我老婆六月尾寄 DOWER收
我七月頭寄 MORAN收
你副署咩國籍?有無留意邊啲國籍唔使資料頁?

就算要補,等PE 叫你補,依家寄去隨時配對唔到都係叫你補!你真係補嘅時候問返PE 電郵俾佢得唔得囉。
見近來平權抱個希望入黎問下啫
用每日影印量速遞排隊等數據分析,估計近期高峰每日最少5000香港人申請,以前hmpo最繁忙嘅暑假前,每日5000當地人申請!舊年數據,高峰時平均每日1000本bno批出!

疫情期間,每日批bno只有平均250咋!
咪問你父母囉!
19號邊算黑洞呀樓上有班巴絲8號仲未update
某啲國家要,睇doc!
幫黃絲: 冇限
幫藍絲: 不多於1
睇doc
7月1號藍生公佈落實寬鬆簽證政策開始時我都話咗依家係呢個post 嘅最黑暗同最惡劣時期
你都知平權,咪大力鞭策英國囉,捐咗俾HK Watch 未?

依家暫時都無一項係關於平權!只係持有bno,聲稱可以發簽證俾你留低做嘢,用返現有條款5+1轉bc!唯一可取係家人就算唔係bno都可以一齊留英工作,同子女留英5+1可入籍囉。同真正平權仍相差甚遠!

平權唔限條件,即時成為bc,當年有英籍嘅,合資格攞英籍嘅都有bc,可以繼承,咁先真正平權。依家連bno再開放登記,繼承一代都無,根本唔算平權。但叫做有少少進步。
副署係 BNO, paper form 有叫交 photocopy of passport's photo page
但係我就漏左副簽嗰位既 passport's photo page....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞