『薪火post』BNO 續期資訊(91) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
唔該晒,我打左去DHL,佢就問我係咪BNO佢話無問題,佢地都寄開,有reference number同地址postal code就得
你有落岩地址同application number就得
int-e-fta其實唔係地址黎
618+fedex+M.Moran+9:51am 岩岩轉status
等左咁耐,今日終於收到本野

俾個資料大家參考
本身我年頭係澳洲唔見passport,係果度攞Emergency passport
番到再香港再即刻用Emergency passport既資料續期,最後唔使補任何資料

快速去紅皮
似乎系統update咗尋晚入仲要三代資料 依家淨係入個人搞掂 仲要唔洗交三代出世紙 01 other
請問如果我老豆張出世紙太大 但只想俾copy
咁應該係較番A4 size咁copy定
按原本size (好似B4)咁copy俾佢
應該係派去邊條team!
數十萬起碼
想請問我爸爸個個申請要寄去 INT-OR (Liverpool)個地址,而我同我媽媽係寄去 INT-E (Liverpool) 個地址。

如果咁樣可唔可以一齊寄,定都要分開寄? 唔清楚INT-OR 同 INT-E係咪都有分別
你自己留返etd資料然後續返?
啱啱睇完,真係
係,直接當舊passport咁續再寄去HMPO
嗱,HMPO改咗個system 遷就你哋啦,唔使再呃佢哋唔揀other啦
真係?唔係lost case喎?得閒試吓先!
A4 ok
可以一齊寄,詳情睇doc!應該內部有分別,似乎你同你媽應該正常到期續證,你爸應該有啲特別!
咁就再無籍口啦

HMPO 不斷從善如流
啱啱試咗,護照係other + 簽發日係2003年12月31日嘅話,而國籍揀BN(O)嘅話,直接當renewal ,揀BC就當first passport case。

以前無論係BN(O)定BC都當first passport case 。

即係你哋啲咩出世紙全部唔使再交,有啲人連副署都慳返,無藉口唔續啦屌
哦,即係etd你無交返去英領!
唔該,巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞