『薪火post』BNO 續期資訊(91) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
如果係 chan tai man
佢哋應該係會叫你tai
其實查BNO三代係好無意思,佢哋又唔係無帶走BDTC-HK嘅資料,所有BNO又係登記取得,睇出世紙都唔知做乜鳩
check左無included child啊
無試過啊,我見doc話97前過11歲先要問ma, 係咪我都問得?
係咪有ref no 代表一定曾經有過?
就係唔肯定,佢又唔出reference no.比我
Doc received
不過我好似係揀email通知如果email or sms是但一樣既話
我諗係,因為reference no.係證明你舊個本bno已經取消左,你先可以再申請本新既
手殘負皮左,thanks 巴打
Chan tai man佢email會寫Tai Man Chan,第一次寫啱,之後變左Tai Chan
你係唔係真係中哂身份證大法?係嘅又唔係included child 嘅咁你老豆老豆呃鳩你機會好大喎,入SAR問囉你唔肯定嘅
無錯!所以跟佢中文版指引,當嗰啲係基本文件已經足夠!自己出世紙有啲大陸嘅已經唔關事,父母嗰啲真係多鬼如!加埋個面試同副署啲人即刻腳軟,成日驚續唔到!

其他相關安排,係俾秋生黃呢啲人嘅!佢話阿兄幫手安排同佢申請bc,我估佢真係有機會面試喇!
會唔會sar肯定啲?btw以前唔知sar,啲人都係咁去馬了。
因為當咗Man係 middle name
英美叫人名嘅時候省略middle name好正常
7月8號用fedex寄今日已經到咗😨😨😨
有咪即代表佢搵到你本護照嘅資料,否則點confirm到你,俾ref no你呢?
有機會有confirmation 但無ref no
7月10日 UK時間 11:58,
RYAN MORAN 簽收左, 等睇幾時出黑洞
唔緊要啦,負唔負皮都係咁
正常
點解同樣都係 R.Moran ,
我10 June 都係未有update
代友報告
我都係!
但我係M.MORAN
應該真係清晒紅皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞