『薪火post』BNO 續期資訊(91) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
又係網上教學!我剛剛睇完一個,嗰位絲打全片唯一錯處,就係唔揀other!其他佢應該睇咗doc,亦有上嚟爬過文!不過佢都有載頭盔,老實講,好嘅當然簡單咗填,但無副署要補麻煩咗,你又唔講!個個出晒事,到時又載咗頭盔唔使負責,真係多得呢啲人唔少!

你咪得PE 發落,另外可誠意寫信解釋返揀錯咗嘅。
唔知呀,純粹問,我選other,無得試Hmpo

所以唔知hmpo唔使副簽既話會唔會有form比你down
係阿 我係覆返個個email阿
不過未有update
因為太多網上教學,唔揀other 填嘅時候少啲麻煩,但無講要補副署時仲9麻煩!
大件事 我想Renew bno 申請個陣有條問題
Have you had a UK passport before?
我以為係問緊BC個本 所以答左no
之後我比哂錢 填哂所有野
收埋個email 話received your application 先知奶野
佢地以為我係first time apply 其實我係想renew

有冇巴打試過我咁有冇得Renew 到

個收件地址係HM Passport Office INT-E-FTA
但我知Renew 個地扯係冇Fta

Helpppppppppppp
有咩英國護照
奉勸大家
唔好為左交少d 野同唔洗交副簽
而唔揀適合既選項
真係會煩到自己煩到人
我見有野就做曬 連出世紙彩印 老豆老母出世紙 同結婚證書都彩印曬比佢
呢啲正PK
放流料
直頭要死全家!
無架 我都搵緊有無link down
我都係10號 R. Moran
咁奇怪。我有得download
巴打終於都出洞
申請個陣有條問題問 have you had uk passport before?
我以為佢地問BC個本唔係bno 所以答左no

咁個網就以為我第一次申請 其實我係想renew
你有bc同bno?
BNO 都係UK passport 我諗你要send email同佢講
咪等PE 發落,大家無咩好擔心嘅。
有就有無就無,等PE 睇完,要嘅會電郵俾你。
咪就係有啲人揀錯,無需要副署囉。
幾時先出洞
唔係,電郵去無人會將件事上身,正常寫信連文件,去到PE 同佢跟進!不過佢個case其實問題唔大,因為好多過期太耐嘅,一樣當首次申請處理,所以根本無需過慮!
但我都應該係選錯左HMPO 但都有副簽download
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞