『薪火post』BNO 續期資訊(91) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我係好耐冇續架喇, 最近先搞番, 加上舊果本唔知去左邊要報失同副簽, 只係online 填完野佢show 個list 只係寄咁少野去有D 疑問先上黎問下
我有個fd申請BNO果時揀左要braille sticker
係咪無咩影響 只係多左d凸字
佢一日未approved 係咪都可以send email同hmpo果邊講
佢都冇要我寄出世紙, 可能佢呢家為左加快程序真係睇D基上野就算
睇doc
嘩!盲人護照,唔知有無特別講明喎,最好同hmpo講返啦。最怕用嗰陣時,啲io見佢唔係盲,問長問短先至煩!
正常到期續證,一向唔使出世紙。
見佢無比email我聯絡佢
係咪用佢比果個Textphone no 就得 ?
求救 6/12已經比英國簽收左 但今日重send緊email sms話未收到我文件 點算好🤦🏽‍♂️🤦🏽‍♂️🤦🏽‍♂️
想問我填野時揀咗無其他地區護照,後尾先記得有本過期特區,喺咪都TAKE份copy寄去?
所巴 我有個on9問題
Webchat 好似開返,睇吓即時聯唔聯絡到!
睇置頂
巴打點解會比佢reject photo? 申請個時upload 相應該有比黃色/綠色評分,我以為即係代表張相已經ok?
嗰陣時懶得滯upload咗之前證件相就算
佢話Good我估無嘢
後尾佢話唔係最近一個月嘅相唔得
點解佢會知張相唔係最近一個月
俾人發現同特衰一樣,呢樣大忌嚟,其實申請咩證件都係,職員第一時間係睇張相同唔同其他證件一樣,一樣就睇埋簽發日期,如果太耐就一定彈!以前去金鐘申請台證如是,回鄉卡又係。

個fd即刻send左
可能證件相同我抽氣扇嗰張似
佢覺得係之前影落嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞