『薪火post』BNO 續期資訊(91) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
又多個笑話
我無拎過bno, 但符合身份證大法個3個要求,算唔算肯定有
咁你等埋confirmation 會保險啲
如果你三個中晒 99%係因為你曾經拎過BNO而你唔記得咗
可能你屋企填過表申請
就算最後冇去拎到護照都已經等於你曾經有過
但佢叫我唔洗等,話直頭唔會有reference no. 比我,叫我係申請個度揀已報失就得……其實會唔會已經check左我係有bno record?
唔知,我父母話無幫我拎過
Thank you. Ryan Moran12 June
有SEND SAR問
讀到小學冇讀?
呢到好多case都係話父母話冇拎過 但中晒三個
最後都續咗bno返嚟證實父母記性唔一定可靠
亦都可能佢哋呃你唔想你續
又一個禮拜
大佬Yates依然係黑洞入面思考人生
巴打你去到邊步?
你係咪肯定你有先 佢搵唔到你record都會照叫你申請架
唔知點解hmpo第一次send email 比我既時候,串我個名係啱既,但之後send果幾封email 個名漏咗隻字
6月9 YATES Lm
點解追post咁多巴絲都話YATES係黑洞
佢係俾啲真係持有過嘅人報失,佢係當你有,但你其實唔肯定有!咁身份證大法中晒,真係九成九有,係唔係直接申請你自決風險。一係做一次SAR。
7月9先岩
97前酒紅色護照喎,真係無印象?你會唔會會唔會係included child?有名喺佢哋本bno度?
依家續領填咁少資料
之前又要老豆老母資料又要出生地
Chan tai man 叫你man唔係tai man?正常吖!
佢哋可能發覺,真係會有兩百萬人嚟緊申請,睇少啲嘢算數啦,反正全部人續證之嘛!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞