『薪火post』BNO 續期資訊(91) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
寄DHL
國籍就一世嘅,幾時都續得!你有無用佢打算先?依家hmpo話唔急唔好搞住,你覺得急咪照做囉。至於新5+1簽證問題,等細節落實都要啲時間嘅。依家申請續證呢,估計批到出嚟三個月起碼了。
唔續理由得一個
本BNO未過期
寄速遞唔驚啦!就算郵局,失件其實都少嘅。兩手準備囉,失咗全部可以報失可以補,有咩好驚!
其實諗住當旅遊證件用。無話非常急。
睇黎真係冇哂紅皮存貨
咁就無所謂啦,食住花生先囉!反正hmpo未返齊工,無謂俾壓力佢哋,雖則到時開返齊工,當地人巨量申請,時間都係耐。
張form hard code左你application ID, bar code, 名, 地址, 相
share我果張比你都唔岩用
618+DHL+R.Moran+0848未有
HMPO又準備開工了
準備今日派彩搞珠
個tracking no.係咪E字頭?
係就ems
6月8日到 (FEDEX)
7月9日收到EMAIL/SMS 收到文件
8-12/6 黑洞
唔係囉,呢幾個月批咁少,我覺得合約正式開始就真!之前內政大臣講年中一定藍,當時武肺都未開始影響,就講到咁實,應該三個月幾用嚟磨合,一到7月一次轉晒。

藍色腔真係唔做擔心了。
七月二搞 比個副簽拖咗我成個禮拜
仲要約咗個專業人士朋友下個禮拜先見到面先搞到
睇嚟真係要等一年先攞到BNO
有frd做副簽好過唔少人
咁又唔會一年,有朋友幫手副署應該感恩啦!幾多人成日上嚟話無!仲有使乜見面,你俾e-copy佢,佢印出嚟填好再scan俾你,你再印出嚟寄咪得囉!當然一餐飯就走唔甩啦。
Same batch! Fedex + R Moran + 6.17 + 11.11 仲係黑洞
外國有D地方係商業用戶先用得E-express
係香港呀豬阿狗都用得
因為我一早已經印咗個副簽出嚟 手多多
所以變相出嚟見面坐低填表 加食飯 跟住即刻寄
佢有update係咪會有email通知?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞