『薪火post』BNO 續期資訊(91) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我同條女 18/6 簽左,琴日已經話收到文件
做咩唔直接去郵局? 填完 d職員幫你貼
攞曬3張落去郵局
speedpost計掛號
你點都要去一次郵局
明白 原因係我得名 生日 舊地址就拎到lost reference number。 我連本過期BNO passport number都唔知。

見到其他人要比咁多資料,擔心緊我自己有冇整錯到。
佢俾得你就唔會有錯既
巴打成個過程用咗幾耐時間?
我諗住等到補領埋張出世紙都無ref. no
我都照去續了
等左一個月到就有reference number

同埋renewal個度,我淨係要HKID,Passport,地址證明,同埋副簽

我到呢刻都仲懷疑緊點解好似咁簡單,唔洗咩出世紙父母證明之類
唔使,續咗會新嗰本無咗你名!一定用返呢本續,你不如同你媽一次過搞埋佢囉,一份件寄多數同一PE 批一齊攞證,咁唔好咩?
無上限,但一向有抽查,簽多啲被抽中高啲啫,不過大家識得怕咩,唔會問一啲你唔知嘅嘢!

仲係6月8黑洞
我媽唔走,所以唔想嘥錢幫佢搞
仆你個街
喺度講匪語

Bno唔係British 係匪語嚟!
Bno唔係British 係匪語嚟!!
Bno唔係British 係匪語嚟!!!
唔該巴打 咁我真係要等下
照單執就得
個個都係獨立既 總之佢要既就俾晒佢就得
無得同人比較
10號黑洞+1
8號果班好似都未清曬
其實唔使,驚咪寄埋囉。
正常你又點回有passport no?嗰日生日得你一個名,咪快啲唔使問咁多囉。
就係咁簡單,因為已經搵返晒你舊資料出嚟,唔使懷疑啲乜,絕對正常!
好啊唔該巴打 希望順利
攞返個數量,係話俾英國人個,個國籍好重要,平權先有希望,個個唔緊得返以前十幾萬人,佢哋鬼睬你,後來各國免簽都停止更新添。

總之你哋自己選擇啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞