『薪火post』BNO 續期資訊(91) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
DHL 定FEDEX 平D?
印幾多次都得,佢條link有效就可以隨時隨地下載。
睇置頂自己打熱線格價,隨時有驚喜!
連登仔正式鬥紅鬥藍
集氣HMPO今日派彩 脫離R.Moran 10/6 嘅黑洞!!!

有update係咪會email 通知?
同路人集氣
黎緊會清既係9-12/6既黑洞
我想要紅啊
不過算啦顏色唔緊要啦 最緊要係本護照
我想問收到護照嘅巴絲幾耐先收翻啲申請文件?睇doc話一星期但我申請approved咗就兩星期都無聲氣
大約一個禮拜
我上星期攞薄,啱啱收到message
妖 改左system真係交小好多文件
連出世紙都唔洗
當初交左, 依家仲未變received…
依家安慰自己當交多左係bonus黎 但無獎
真係好
我尋日填要交3代出世紙
今朝個fd填就自己同父母出世紙
要寫信話佢地死晒同父母離婚乜乜乜搞左勁耐

交唔到咪寫信解釋囉

不過申請人嗰張確實有時要補,或是included child要補啩,呢樣又真係捉佢唔到。
Ups 都唔錯 又抵用
簡單解釋返,PE 應該都唔想睇咁多故仔!
想問下
我終於搵返本小童時已剪角bno,簽發日係96年
我問過hmpo,佢覆我上一本bno係01簽發
但我搵唔到呢本
即係我要當報失,填Ls01 表格?

[想續領BNO的話,英國護照署會要求申請人提供舊的BNO。所以,如果舊BNO已遺失或被盜,就必須辦理報失手續。申請人可透過英國護照署網站,於網上辦理報失手續。
除了網上報失之外,申請人亦可填寫「LS01」表格報失護照。申請人只需填妥並列印表格,並將續領BNO的所需資料一同寄往英國護照署便可。]

係唔係跟住咁做就得?
唔知頭唔知路又想用courier嘅都係呢三間
DHL fedex UPS
除非本身熟其它B2B嘅courier
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞