『薪火post』BNO 續期資訊(91) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
仲有aramex ,中東做中轉。skynet就慢啲,一星期左右。有人用過,都成功簽收。風險自決。
首先網上report lost
6月6日email問DPMO有冇資格申請bno, 今日先收到回覆
你真係搵唔到01嗰本,去網上報失唔使填表咁麻煩!如果有呢本護照號碼更好,報失會快啲完成。不過你既然搵到剪角嘅,搵埋無剪角嘅就最好,唔使報失手續上會簡單啲。

我又唔明,點解咁多人咁容易搵到剪角嘅,後嚟嗰本新啲又搵唔到
張相背景背景係米黃色係咪都唔得?
有無bno身份?
其實佢講咗背景顏色係應該有淺淺顏色嘅,唔一定全白。
如果photo reject 會唔會話返你知問題係邊?
一個月就approve到算快左
其實系統會講good fair poor,有講理由點解poor,但可以by pass嘅,去到PE 睇完先最終決定,到時可以再上載至佢滿意為止。
我想問我一路都收唔到sms通知 但我email話我已經received左 但一路冇sms 我記得我有揀埋sms通知嫁申請個陣
好驚會唔會填錯電話
01個本真係搵唔返,可能搬屋唔見左
96個本係老家搵到
我之前問hmpo ,先知我仲有01個本
咁我係唔係網上報失或填ls01 都得?
通常較新個本都會比屋企人keep起,
點知佢地會唔記得咗放係邊
我有01 個本passport no,hmpo 俾左我
6月8 A DOWER+DHL+9am終於出洞了
唔出奇,唯有等printed個時問DHL攞番個tracking number
我係當年結婚搬左出黎,可能跟住換特衰唔見左
老家只搵到96個本
6月8 出黑洞
想問吓銀行信係咪都可以做住址證明?
見有人話要政府信
都講咗唔使填LS01表格咁麻煩!即刻網上報失你01年嗰本啦!
申請特衰唔使提供bno
睇doc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞