『薪火post』BNO 續期資訊(91) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
合符以下條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
1- 1997年7月1日前未滿11歲
2- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
3- 香港出世而且出世紙寫有'Established'

符合第1同第3點
但第2點係06-97 後簽發

父母都無BNO

請問有無機會申請BNO?
如果因11歲攞兒童證,或同第一本特衰簽發日期極接近,咁你都係等平權啦!
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
1- 1997年7月1日前未滿11歲
2- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
3- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
申請中國護照
岩岩收到email以為有好消息
原來係reminder
叫我You must send us your documents
10/6 R.Moran 仲係黑洞
Report 817 r.moren 簽收
岩岩轉status received
想問申請bno係揀郵包定郵件
唔怪得琴日幫屋企人試入資料都仲係話當新申請
今日一入就話係adult renewal
早知我唔上個禮拜遞表啦
依家簡化咗準備少好多嘢
我啱啱申請都發覺改咗
但係我前幾日已經課咗金整出世紙核證副本
巴打屋企人個本幾時到期?
我早兩日想同屋企人整,佢個本2013到期,不過佢仲懶懶閒未影相無得開始application
system入資料睇過都仲係first adult passport喎
要問可以直接打去HMPO 問
睇吓你疊Doc 有幾厚自行決定
19號 A.Dower轉左received
8-12號到底幾時先清哂...
利申:排緊隊嘅12號
15號都未清啊
19號 Moran 都轉左received
我仲喺 Moran 黑洞
用邊間寄我用fedex寄
不過佢哋做野可能已經係邊份就手就入邊份先
不過係真 8-12嗰陣好似最高峰嗰個禮拜
我寄嗰陣fedex得兩三個人排隊寄嘢
17號Moran未update
Fedex 啊...15號 1032 Moran 簽咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞