『薪火post』BNO 續期資訊(91) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
加一...
係咪唔識字?
日日都有文盲唔睇doc就伸手 同一條問題係咁出現 100po輕鬆
以前第一次renew唔理解點解啲巴打會屌人老母唔睇doc
而家間唔時入嚟幫手答問題真係明白

另外仲有好多黑洞嘅朋友,100post真係不是夢
呢排幫全家搞緊
佢叫我填爺爺嫲嫲公公婆婆同埋八位太公太婆啲資料
佢哋大部分都過左身,啲文件都未必搵得返/齊,想問下係咪寫個原因唔填會好啲?
好似直頭有一個box 叫你寫點解畀唔到D資料...
上個月18號hmpo簽收,尋晚received
就係想問係咪直接係個 box 寫個原因
其餘所有資料就算知都唔填...
因為未必搵得返/攞到啲文件...
唔好意思又係我呀,想問多少少野

上個post我問左唔好意思想問下,我媽本bno有加我做included child,而我自己本身係冇bno,睇過身份證大法全部都符合。我應該用included child去申請返定係用身份證去申請返好?

有清已經答左我用first British passport application 直接申請。我媽本bno過左期好多年,想問我需唔需要先幫我媽續左佢本bno再申請我自己果本?
咩料呀屌
9號嗰啲去咗邊呀
唔好意思 請問一個BNO holder可以幫幾多個人做副簽?
有無人用speedpost寄文件嘅時候用網上打印出黎嘅標籤?
佢有一set三張A4紙 究竟要點樣貼
Bno holder 好似無得幫人副簽
其實點解網上報失都會搞咁耐?
係咪你除左名同生日之外咩資料都比唔到HMPO?
請問我需唔需要郵寄埋passport lost既ref no.去做renew?
希望唔好鬧我,我睇哂成個doc都冇講個lost ref no.要點用先夠膽問
唔該哂!
BNO holder 可副簽
應該冇限人數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞