『薪火post』BNO 續期資訊(91) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
咁睇好核突
15號S Jones being processed
6月15 FEDEX簽收
而家仲未update status
仆街,我想打冇,點知出左有
唔怪得咁多人招呼我
哈哈多謝你,巴打你好厚道,不過我係打錯字
我都係覺得冇啦,只係想分享返俾問緊既人知個結果
係呀,依家打緊份牛工搵最低工資添
啱囉,一齊過英國搬磚
我想續本舊BNO。
咁我本舊BNO係由HKG在2001年8月6日簽發,
咁我date of issue照樣填番06/08/2001,簽發部門就揀OTHERS。
最後系統分辨申請類別係Apply for a UK passport,而唔係apply for a first UK passport
因為我睇DOC就話"如你的紅色封面英國護照為2003年或之前簽發,必須以首次申請英國護照方式申請。除非你的英國護照嘅簽發部門為UKPA/ UKPS/ IPS/ HMPO而該護照的簽發年份為1994年或以後"

咁我係唔係相信個系統,照樣繼續申請落去就可以?
唔該咁多位解答
相信個系統
9號出黑洞了
唔會錯架啦
人地收你咁多資料 就係要核對翻....

唔該你
副簽唔可以搵家人
咁表親算唔算家人?
我同幾個屋企人都係咁
上面我答咗
當咗man係 middle name
英美叫人名嘅時候忽略middle name係好正常
朋友影得差
我都係由第二個email開始就tai Chan
佢父母同你父母咩關係
我諗好多人都係?
因為我都係, 而我既理解同上面巴打一樣
當左middle name
就算有錯你都唔知點搞, 你都係要收到先知有無錯到
家下擔心黎都無用
其實有乜好怕?
個email係系統自動發出,佢當你有middle咪自動省略左囉,上面都有巴打解釋左

又有舊證又有身份證俾佢,佢地本身又有你資料,passport點會印錯名?(真係印錯先算啦)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞