『薪火post』BNO 續期資訊(91) 睇頂置 HMPO簽收後60個工作天內更新

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
你唔小心用咗PE 張人情卡,影響咗人哋後面有需要咪無囉。新證返到嚟,公布俾你朋友圈,幫五十個朋友副署補返數啦,
你講得好岩
到時收到 我通知fb,ig比所有朋友
幫到幾多得幾多
仲係黑洞
我都剛收到新的BNO了,4月尾遞交申請,6/7 Approved,10/7就已經DHL送到上屋企,本BNO是藍色的
10/6 moran黑洞
網上報失左仲洗唔洗填表寄過去?
唔使,網上報失就係代替填表!
同你一樣 都係15/5 個網仲未update
副簽搵人簽果到佢寫住UK PASSPORT 唔駛影頭一版比佢
BNO 算唔算UK PASSPORT
如果我搵有BNO既人簽駛唔駛印?
「Bno唔係British 」係匪語嚟!
「Bno唔係British 」係匪語嚟!!
「Bno唔係British 」係匪語嚟!!!
應該係唔洗 不過幫我副簽既購友都影埋比我
我覺得影埋安全d
副簽搵人簽果到佢寫住UK PASSPORT 唔駛影頭一版比佢
BNO 算唔算UK PASSPORT
如果我搵有BNO既人簽駛唔駛印?
應該係唔洗 不過幫我副簽既友都影埋比我
我覺得影埋安全d
6月11, Fedex, Yates簽收, 黑洞中
英國護照資料喺晒hmpo度!人哋一撳就有啦,安乜鬼全啲呢?成日整到件事複雜晒!依家仲好,藍色封面寫明British Passport,咁都仲有誤解就不如唔好再續bno了。
首先你兩個教壞手勢嘅reply嘅回覆嘅負皮係我畀嘅,唔該好好反省下

第二你呢個回覆係助長咁啲香港人嘅乜柒都未做就驚一餐心態,而呢啲恐懼完全係無必要嘅。

而呢啲恐懼就係黎自你哋被中共洗腦,令到你哋認為英國佬會做任何嘢刁難香港人,所以就自以為要畀好多好多無必要嘅文件就會無事,而事實上呢啲係妄想被迫害,英國佬乜柒都無做過。

我好耐以前講過,呢個 post 有兩類人我必屌,一係放fake news,一係就助長恐懼,我唔理你有心定無意,做咗就等變蜜蜂竇
我覺得係我自己做事方式姐 我覺得提供文件愈清楚愈好 唔係到時要再寄過就麻煩 雖然英國可以彩到資料 提供埋可以方便人地
不過師兄都有道理 我多舊魚
我都係
其實道理好簡單,你換身份證時,會唔會帶埋護照,甚至俾埋回鄉卡入境處職員,以方便佢哋工作?

我著眼點就放重個人私隱啫! 寄到去經咁多人手,而原本只不過PE入護照號碼就睇到嘅嘢,你班人就將資料俾由拆信嘅到PE 之間職員,全部人睇過晒!雖然hmpo嘅人信得過,但處理個人資料,越披露少越好!

既然hmpo話明英/愛護照唔使,方便大家,但你班人成日驚嚟驚去,慌死文件唔夠多唔夠重,本來100克左右一個人,可以搞到600克一個人!hmpo真係多得你哋班人唔少!
家變

真係睇開,YT就不斷餵類似嘅嘢!又睇咗一條教人續嘅片,簽發直情叫人撳HMPO ,唔解釋!唉!真係好多人揀個錯誤嘅,又當係正確咁教人!呢種錯誤方法,已經水銀瀉地無孔不入!唉,睇嚟就算下個post強調返揀other,唔使再查三代交文件,應該都改變唔到越嚟越多人唔揀other!

依家係副署呢點仲守緊,守唔住就gg了!交唔到要補都有機會補得到,一定要指定專業人士,咁就玩死好多人了!
我有d fd都比出面d教續BNO網fake左揀HMPO
最後佢地續唔續到就未知
其實填果陣都睇到自己本野係HKoffice出
邊有可能揀到HMPO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞