[穿越/愛情]《我同鍾意咗十一年嘅人表白,佢竟然跳海死咗》(3)

1001 回覆
270 Like 6 Dislike
多謝支持
引到大家係樓主嘅心願
lm
歡迎歡迎
好似第一次見啊
有錯勿屌
黑犬巴加油
岩岩由第1post追到live
好好睇
多謝你啊
八掛問一句 你追咗幾耐先睇得完?
4個鐘
多謝巴打咁好心機
呢個展開真係好正
睇得開心就好啦
有趣有趣,照舊penana 同呢度都like & 推。
多謝mcc巴
樓主休息先啦
多謝大家嚟到post 3嘅支持
聽日會照出兩更 順便睇下有冇加更

感謝一路有睇嘅讀者 聽日繼續追故啦
超現實展開!正啊喂
新情節好正
有驚喜
完全估唔到再多個穿越者
新讀者,一個半鐘時間live左
用正皮呢個推更方法真係對p牌唔好

Anyway,根據作者文中思路,目前已知:
1.只要晴結果都係死的話,都係要繼續去下一個時間點,且該時間點的記憶(指 主角)會消失,即係被上身嘅 原本人 會變成一個on9仔一陣先,之後跟原劇情走[但有bug:話明改變到後面主線劇情,但點解主角唔知更新後嘅主線,btw,增加拯救難度,睇5

2.作者所作出嘅改變會導致阿晴有唔同死法(下次死法可能會跳樓

3.按照作者嘅口風,結局大致思路已經出現,
[我預測嘅係男主唔會同女主結婚,但會睇住阿晴幸福,但睇第4.

4.依家無啦啦初戀翻黎,而且係同作者一毛一樣,即係代表可能因為作者改變路向導致自己犧牲左(eg.作者係阿晴死左之後遇到呢個初戀,飲酒之後自責,死喺初戀面前,好後悔點解當初提出分手,之後 天使/死神 出現)

[點解呢?]因為初戀講左一句:「但係我真係好想同你一齊」之後再捉實男主隻手仔

5.[for呢個chapter嘅下一更文」:呢個時間點遇到初戀,可能就係話俾男主知後面嘅主線劇情➡️點解男主會死撚左(反正呢個時間點嘅劇情,最少要故事時間線嘅七天)

由此推斷:結局可能性{暫時}
一,男主會同初戀復合而且睇住阿晴幸福
二,男主睇住阿晴同其他人結婚,見證阿晴幸福,自己繼續A1
三,男主同阿晴拉埋天窗(無可能,因為作者自爆唔係happy ending,改結局的話,甚至可能爛尾,所以呢個可能性極低屌,好撚灰
四,男主一條心,為左阿晴搞到自己死撚左,阿晴獨活,呢次連初戀都挽救唔到男主
我覺得係因為男主搞走左阿晴嘅原老公,呢個初戀先會出現救男主,因為初戀嘅反應真係仲係好愛男主,而且有紅線
樓主唔好quote人quote文 人哋quote我都可以秒block
新post 留名
深夜絲通完宵所以朝早睇
歡迎新讀者
仲有多謝你咁有心整理同估劇情
雖然唔答得估成點 不過鼓勵大家一齊估下
因為個故發展落去 將會有更多線索出現
到時候大家會更有興趣知道到底故事發展係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞