[穿越/愛情]《我同鍾意咗十一年嘅人表白,佢竟然跳海死咗》(3)

1001 回覆
270 Like 6 Dislike
有文送飯好開心
九公好有型吖,我係仔都濕晒
正 臨瞓有文睇
好正!
希望Aiko 九公一齊到
睇到眼濕濕 九公大個仔啦 感動
濕哂 唔驚
今晚再見
係啊 成長啦
九公快啲啪番aiko 報仇
上星期返新工開始睇今日live左
講真好耐冇追連登故
我連上一套係講咩都唔太記得(記憶中都係好睇既)
但默巴呢套係近年睇最有畫面既一個故
第一次寫文真係不得不讚,希望你會繼續為自己為支持你既人努力。

我有啲問題都想問,
利申先我用追故mode所以睇唔到其他巴打啲提問,我都係直接睇正文故,如果撞左希望唔好見怪

故事問題
1.點解1st歴史主角好似唔知安蕎之後死左?正常作為朋友應該都會知

2.隱約好似有提過載點問題但唔太記得,既然主角已經開始慢慢改變緊歴史,咁軒同晴既關鍵詞既載點會唔會愈來愈多?
舉例:
會唔會有一點載點係軒1st完全未經歷過,(9up)當晴後尾同個富豪一齊有錢左,咁請晒軒5個去一次歐遊,咁會唔會有個載點係全新喺歐洲出現?

1.默巴有冇睇過一套漫畫叫”只有我不在的街道”,呢套漫畫都係講主角要救人而穿越時空亦都係我覺得寫得最完整既一套穿越作品

2.無聊一問默巴故事入面既人設,例如5人組係咪巴打你身邊既人做參考既設定

有少少長sor主要係想支持巴打
其他巴打解答到上面兩題都可以答/討論
Btw 多謝大家終於嚟到200正皮
所以 今晚仲有三更

諗起個肝都心痛 不過都多謝大家努力支持
大家預咗有多三更先不過可能就會夜少少出
每更大約一千字

順便一提 下個加更位係 250正皮
仲有penana 500likes都會加更
想睇文嘅話大家加油
樓豬呀 真心唔錯
先多謝你追哂啊 辛苦晒
亦多謝你鍾意呢個故同欣賞我
我做埋嘢 我放工答哂你
好啊
當然如果係後尾會交代既直接講就得

想再問多樣,
完左呢個故巴打仲會唔會出其他故
200正皮,加更啦
多謝支持
今晚再加啊 今日仲有三篇文
1. 唔知道係因為二人分手後無再聯絡 二人之間又無共同朋友 所以唔知道 好似劇情有簡單交代

2. 關鍵詞唔會多,因為建基於最初阿軒嘅記憶而出現,用翻曾經用過嘅比喻,就當係開file,所以載點就係file,內容會改變,但file量不變

1. 我有睇過套戲,有我鍾意嘅滕原龍也
2. 係啊 我身邊有五個好重要嘅朋友 有用佢哋參考下
有巴打問到我又講下

其實呢個故已經計劃咗結局
距離呢度仲有三分一左右

所以我已經plan緊下個故
內容風格會好唔同 但係更係樓主我鍾意嘅style
因為希望到時候有巴絲會支持
九公大個仔啦主角明明大佢地咁多但咁廢㗎
咁講就清晰晒
不過感覺冇聯絡都有點牽強,因為同軒一齊9日後死,照常理分手都仲做緊暑假,冇理由唔個,不過我會尊重作者唔駁故了
但如果重編寫我可能會改到主角印象中佢移民之類(其實係穿越中既安蕎做既手腳,等軒佢地1st唔知自己之後係死左),當然而家軒1st既記憶都可能係安蕎做左手腳呃左全世界

btw,好羨慕有5個重要既朋友
好好珍惜
繼續等你既文
唔通係有超能力style
我答多句啊
因為一分手後安蕎辭職咗啊
所以完全無聯絡(我唔肯定有冇寫 未得閒check

多謝巴打你問啊
仲有好多謝你有心機追哂
希望你繼續睇得開心
俾啲鼓勵佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞