拍拖八年求咗婚買咗樓 想分手

1001 回覆
1616 Like 237 Dislike
女神
拍16年?
介唔介意講點解唔早啲埋單
祝你遲啲遇到條女 令你覺得2樣都唔係遺憾
呢個時代既香港女人好難唔自我得黎又有同理心
樓主考慮下養寵物算啦,唔少人都係咁
對住佢連野都扑唔到,不如全職叫雞算啦。做乜鳩要養埋佢下半世
好彩未有bb 如果事實真係如你所說嘅一樣就快d走啦
我啲friend已經係咁塞女仔俾我識
班friend CLS
話再好嘅女仔幾時都有
我相信 自然遇到既先會令自己再次投入
kung min chi
喂唔愛唔好受一世咁傻豬呀
梗係即刻分手啦
唔好浪費人哋嘅時間
更加唔好浪費自己嘅時間
佢都冇份供樓 唔怕啦
結婚嗰下已經玩撚完
係負責任就應該坦白分手。
感情無對錯
只有適合或唔適合
祝巴打幸福!

太太係要對一世
佢成日叫你搵個第個證明佢覺得食硬你
我覺得趁未簽紙有咁清楚自己要咩就快啲離場
俾人對得咁差又唔鐘意
仲留喺度自己唔開心?
飛左佢啦
Sorry咁多位睇得慢加打字慢 呢到一次過覆

首先好多謝大家既留言 尤其絲打既留言

企後一步 我都明白嘅見到個主題呢個內容好直接第一句就會話分手啦放過佢放過自己唔好再好浪費大家青春 只係我覺得中間都應該仲有好多嘢我諗漏咗或者冇做過所以想問問大家意見 P.s.絕對唔係有另一個先有呢個諗法

一講到性生活嗰樣嘢其實點會唔知連登仔嘅標準答案啊 只不過我都係男人都真係唔開心 呻兩句者..關於身型走樣 我只能夠答你佢高峰時候重過我

樓果度係落咗我名嘅 我諗過最壞情況就係三年後賣咗佢再按照返當初投入嘅按比例分返 儲錢少嗰部份或者我應該體諒吓佢收入少過我 同埋都過左去

有位巴打問旅行 - 我哋一年去一至兩次旅行左右其實我都覺得係嫁 去多啲旅行多啲開心回憶 我應該冇咁負面

有巴打問我愛佢啲咩 - 當初我係愛佢嘅樂天性格而家只能夠答到你會係習慣既比重多啲

有絲打話我嫌三嫌四其實呢個我都認嘅 我都有麻煩有要求 但係調返轉如果你另一半唔上進leileifaifai你都可能卻步啦

作為男朋友點會唔知要聽佢佢呻啊 無論齋聽定係情理兼備咁分析我都做晒齊 只係我個人覺得放負係需要有限制 太多其實另一半(我)都會頹埋

如果簡單啲講我只會話佢係懶同埋唔夠自律其他野絕對正正常常 我有好多空間去做運動去打機

「廢中」巴打留言真係點醒左我 似乎上面咁多嘢都係因為份工 一份閪工就會搵得少儲唔到錢工時長怨氣大又攰無時間做運動 - 似乎諗到最理想嘅做法就係疫情好少少 佢搵份他條啲嘅工 可能我就辛苦啲.啲..

淨返最難就係無喇喇 (係佢眼中)拎呢啲野出黎傾..

衷心多謝大家嘅留言 你哋一人一句好過我一個人鳩諗
巴打層樓你比首期,但而家你供唔起?
之後既日子好似好難捱,好似放手,放過大家好啲

勉強無幸福喇總覺得
坦白面對,勉強無幸福。30左右男人仲可搵第個,女人就......好難講了。人天性就自私嘅,選擇一個令你辛苦嘅人過下半世,無人會願意。
唔太知道你所指嘅為負責任而求婚是否覺得佔左人地8年青春而負責,如果係,只係一個補償對方嘅行為而已。
了解雙方是否仲存在着愛先,如果你只感覺到佢比到壓力你同不快,就可以好肯定對方唔適合你了。因為以佢咁嘅年紀,性格係非常難以改變,所謂本性難移。
最後,雙方又無第三者等問題下和平分手,並沒有任何一方錯或對,都係個句,相見好同住難,無謂勉強。
祝你早日踏出泥濘!
send個post畀佢睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞