拍拖八年求咗婚買咗樓 想分手

1001 回覆
1616 Like 237 Dislike
乜嘢年代啊仲有呢啲咁嘅女人青春擺晒係你身上呢啲老土說法?
男人夠可以講如果啲時間冇擺喺你身上嘅話佢可以做更加多野啦
咁女人有乜嘢可以賠償啊?
係有料到掂嘅出去會冇仔要咩
身邊大把30+女仔friend單身都唔愁冇仔

利伸:絲 30 28歲嗰年分手
痴撚線講撚到個男人係夢魔 吸撚左佢d精氣保持青春咁

我都係過左30先多姿多彩
利申27歲同拍左8.5年初戀男友分手
你自己都有答案, 仲上黎問
不知幾開心
嗰陣仲喺度喊苦喊忽喺度諗點解佢唔肯同我結婚
而家不知幾慶幸當時冇繼續行落去
我咪又係一樣揼咗成六年青春
中間咪又係有啲條件唔錯嘅男仔接近但係因為當時個仆街ex所以拒絕咗
咁唔通又要我個ex做啲乜嘢補償喎?
都唔明係乜嘢年代嘅人先有啲咁嘅諗法
姐係依家係大肥婆?
同埋成日話係男浪費女青春
其實呢啲野雙向既
果時我都覺得嘥左我ex好多年
(一早知大家唔岩但一直拖)
其實再早啲分手對大家都係好事
樓主唔好咁撚戇鳩以為有啲嘢結咗婚之後會變好
天下間所有用結婚解決問題嘅人大部份嘅下場都係失敗嘅
自己當時衰衝動因為責任求婚就認衰仔啦
起碼你好就好在冇第二個
但係放心啦如果你依家講分手
我肯定全世界都會話你係仆街衰仔㗎啦
做足心理準備接受自己俾人話
但係心裏面知道自己需要啲乜就得
分手嗰個自己都會好難過
雖然喺度講啲人一定會話你仆街啦邊會傷心
呢啲嘢就唔洗同人交代嘅
清楚自己需要啲乜嘢之後搵下一個發展一段好嘅感情吧啦
勉強自己結婚陣間害左人哋成世
見唔少嗰啲結咗婚一兩年就即刻嗌離婚
好明顯中途係有啲flag見到但係自己又唔願意去面對
又或者覺得就來結婚啦是但啦
嗰啲就真係正宗害死人啊
係 好明顯後段有啲時間大家都知道係累鬥累
真係會覺得早知咁樣早啲分手對大家都好
社會諗法成日都覺得女人嘅時間就好矜貴
其實時間依家野係邊個人身上都係咁矜貴㗎啦
人人都係一日得24小時
大家出嚟見三個鐘唔止係個女仔比嗰三個鐘出嚟
個男仔咪係一樣比三個鐘出嚟
都唔明啲人諗乜
無小朋友就斬纜啦 結完婚包你有排受
2020係新時代 寧教人分妻 莫教人打仔
[member]咁無計,你又唔夠收入cover女友點數甩名[/member]
屌佢老味,一開頭講到條女無出錢咁
8:2無落名淨做擔保人呢啲女就應該珍惜啦
人地問你有咩優點仲話要撚撚
好心分手就即刻比返錢人仆街
作為年紀有返咁上下嘅人,身邊都有唔少咁嘅朋友。
臨結婚先發覺唔啱,其實好過結咗先發覺啱,更加好過生埋細路先話唔啱。
所以,早分早著!
我眼見臨結婚分開嘅朋友,最後都找到真幸福。
除非你仲想挽救,可以去做下婚前輔導?
另外應該唔存在呃擔保人嘅問題 我諗有啲咩事銀行都係追我先 同埋呢個係一個當時共同做既決定

淨係呢句都睇到樓主真係仆街黎
當時共同做既決定<---如果個女仔一早知你想分手仲會唔會做個咁既決定呀!

你要分手記得還左錢先呀!
絲都咁話, 一段感情無性生活真係唔得
就算有性生活但係唔夾又係唔得, 會好唔開心
嘩 你係絲?咁成熟講野有條有理既女人好罕見
身材唔好都唔係咩大問題
反正香港地有幾多個女仔真係身材好
唔計溝左北方種d新移民 廣東種d女本來就矮得得 高到有長腿玩已經少
大波妹更加係可遇不可求
唔係肥到欣宜咁或者對波平到提子乾咁都已經好好
但死魚真係大罪黎 連狗仔/女上都唔肯
唔講以為叫佢吞精/玩屎眼
呢啲女 身材幾好幾靚都不了 寧願要個普通樣普通身材但係床技好既
真愛係就算睇到佢既缺點
你都仲係愛佢, 無論佢身上有幾多缺點都好
(唔係果啲大是大非啲缺點)
愛係無價,好似氧氣咁
但會搞到似人要氧氣但覺得氧氣係免費一樣
唔識珍惜

另一樣 大家唔中意就好心用溝通方法慢慢傾
唔係屈就…
可以搵本簿寫既
數一樣要對方改善既野加方法 ,加埋數五樣佢既優點

希望有幫助啦
我就係頂唔順ex禁強勢狂罵, 點溝通都冇用
加埋媽寶心淡分手
廢話

男女時間係平等

邊有話邊個係開始 結束

如果係咁 個女人應該搵返50歲男人

咁先夠同步
最簡單就係用真誠真心攞出嚟講,唔洗罵,講自己感受都夠
係,咩時代,仲青春論
姐係而家唔可以分手?

訂婚同結婚無分別架?

更何況婚左都可以離

你係咪想咁?
香港三成離婚率真係樓主呢啲case
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞