拍拖八年求咗婚買咗樓 想分手

1001 回覆
1616 Like 237 Dislike
師兄
認真同女朋友
搵個輔導員一齊處理下
多個第三者係中間會好啲
商量下先囉 始終8年感情 如果你肯定自己分左手之後 唔會後悔 生活會更美滿 你又係一個響往單身或者唔介意重新認識人果種累法 經歷其實係好難取代 無論甜既苦既 都係你地既共同經歷 我都覺得一齊倒8年都係大家既努力 其實我都冇咩觀點 呢d 野你都係唔好上連登問
既然佢都話你嫌三嫌四不如搵過個
其實都無計傾
算啦 分手對大家都好
巴打
佢係咪妳第一個女朋友?如果係,傾都唔使傾,即飛。

條女無野吸引倒你係一個問題,唔去開拓下個森林你係唔會心熄。

仲鐘個頭落去結婚,不出三年你就會離婚

利申:男、30+、單身、有樓
你呢該有濾鏡覺得OK唔代表過多幾年後都係咁諗
其實我諗每個人都有拍到攰既時候
但個個一攰淨係想放棄

雖然結婚都可以離婚 不如一開始唔結好過
但始終唔明點以前個代可能好多拍到老然然後結婚
定而家呢個時代 啲野壞左唔係拎去整而拎去扔左佢算?

有處女又 嫌棄人哋無技術
我係絲。結左婚7年。
以女仔既角度黎睇,其實唔止係佢既問題,你都好有問題。
咁多年了,你都唔明女仔同你申佢有幾唔開心,其實淨係想你聽。完全唔使你俾意見。唔使你一句冇heart既"唔開心唔好做"。女仔complain係想有人聆聽。你聽到入耳,識得加把口講"一定好辛苦","班友仔都on9既"已經夠。
你想佢改,但你唔認真同佢溝通。唔好玩啦。要維繫一段關係,永遠都要足夠既溝通。
睇到最後,好明顯你先係變左心既賤男。
麻煩早d放生你女朋友。
唔好聽咁多人講你係男人要負責 所以先要結婚

你自己諗清楚 結婚係一世 前後準備的野都攪一輪
好在未結同未有仔女,咁多方面唔夾,唔好結結左要日日對.....你都已經好幾次射唔出..之後你會好絕望
無得女上狗仔係咩原因
我唔駛睇其他留言,睇你講既野我係男人都覺得你好自私,你厭左就厭左,講乜唔係你想要既小鳥依人型,你8年前都知佢唔係架啦,咩性格問題,你同佢一齊2~3年都知會有依d 問題,另外最仆街係你嫌人身材,依8年間都俾你玩撚夠,你好意思嫌人身材?你有冇同佢講你介意佢身材變到咁要幫佢先? 你乜都冇做嫌人身材走樣?8年前同佢一齊覺得身材正,拖完人8年就話人唔keep 身材要分手,咩理由黎,仲有,搞野又冇女上又冇狗仔,你唔係到8年後先知呀嘛,你足足拖鳩人8年先用依堆你認為係既理由分手,依d 理由2~3年就知啦,你拖鳩人8年,女人到30歲,拍咁耐諗住嫁你,點知你同人8年唔要人,拍拍屁股走人,係咪男人黎?係,我覺得要對一世,發現問題唔應該一齊,不過你用8年時間發現依d 2~3年就知既問題,8年對男人冇乜問題,對女人黎講已經冇左最好既8年,最好既都俾左你,你俾左佢d 乜? 你應該先同佢傾依d 問題先,盡量解決,唔係話乜都唔做,上網問人,搵一堆理由講分手,你上面講既問題係有得同條女商量,假如性格不合,就唔會一齊左8年,你只係為分手而分手,理由唔係理由。
咪係囉, 講嗰條友已經夠on9, 信嗰個仲痴撚線
性生活都係一個重點
除非你好快就有左小朋友
好中point
樓主正pk
性生活 - 我就咸濕既 拍拖咁多年都仲未試過女上狗仔 又成日太攰唔拒絕我 要自己出房打飛機 呢樣野我講過好多次但係都係冇改善 加上佢又唔keep好自己嘅身形唔做保養 有好幾次真係射唔出

你 arm...

就好似食飯 一世只食一間餐廳 跟本比較唔到好壞
我都認同呢位巴打講既野,
你覺得個女仔唔岩就一早放手, 無謂浪費人8年時間,
咩叫負責任先想結婚,個類說話.
做任何決定都冇人迫你既, 要做就唔好後悔,
就算俾你搵過另一個女仔都一樣有其他唔夾既地方,
唔好淨係諗自己, 企起個女仔方面諗下,
重有一樣好緊要既野,就係溝通同付出.
有陣時唔係你自己講左或者表達左就係,
係真誠既溝通同無比較既付出.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞