拍拖八年求咗婚買咗樓 想分手

1001 回覆
1616 Like 237 Dislike
加多句
身邊好多人都係結婚前分手
因為去到呢個時候
再忍就係忍幾十年
唔岩唔夾真係好難行落去
分左手之後下一個都好快真係結婚
呢個世界上係有標點符號

係咪都會離婚 咪分手 但同佢講清楚先
所以咪話佢最on9係拖咁耐唔解決 諗住買左樓逼自己無得返轉頭 但係又後悔囉 自己將自己擺去依家個situation
真係登個女仔慘,前世做錯咩識著你。
睇哂樓主d回覆,全部都係彈到個女仔一文不值
呢8年入面,我唔相信你同另一半無經歷過高低起伏
邊個默默係身邊支持你?

如果我係個女仔,知道個未婚夫係連登咁數我
我一定好傷心,好似呢8年同你係枉過。
大把人結婚前先覺得行唔到落去啦
連登仔
及早離場啦不如

情緒? 我故10個有7個都一樣有

小鳥?只係單純你變左

量入?你地之間無協調,兩個都有問題

性生?解決唔到都無計嫁wo,人係會老嫁啦
愛情已經缺失夜晚的空氣, 回頭是岸, 分手啦
寧做快樂人, 也不要為愛情葬身
分左手佢就會為下任變
30歲冇得簡
結婚可以解決問題?
係啊,只不過大家質疑緊既然所有問題一直都係度,特別係身形 性 儲錢方面,呢啲嘢一定唔係一朝一夕造成
八年來從來都冇覺得有問題,無覺得想分手,但去到求埋婚,條女肯做佢擔保人之後就出現?
連登標準答案:分手啦
分手啦等咩 根本得返習慣
留名學野
我建議你同佢傾一傾, 話哂段感情佢都有份.
我有兩對朋友都好似你咁, 買左樓為結婚, 又因為到左適婚年齡所以要結婚,
但為結而結最後都離左婚, 所以你地真係要諗下同埋試試救唔救到段感情.
如果大家都無心既就算啦, 費時一陣結左一年兩就離.
咁真係要努力維繫保持增值自己先係最緊要
講到係佢本身性格問題
但人地本身性格已經係咁
你一開頭又中意人仲相處到8年ge?
我都勁驚
我都打算結婚買樓
我比4M 條仔比1M
睇完個post 諗緊落唔落條仔個名好
定係自己全比首期就算好驚埋門一腳撻Q

原來可以有人賤到3年後先比返錢個女仔
仲呃人做擔保 仲咁理直氣壯
我諗條數都唔細 先唔可以一時三刻比返錢條女
唔好落佢名 自己辛苦啲儲 比個保障自己 你仲要比多咁多
不如你試下諗下佢係段感情上付出過D咩?
咁長時間無理由得你一個付出吧?
如果係,咁你唔需要意見啦,你自己識做
當你哋有60歲命(肯定唔止)都仲要對多30年
好多嘢唔好怕講,如果真唔啱,早日放手
唔係老咗冤天冤地就無謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞