拍拖八年求咗婚買咗樓 想分手

1001 回覆
1616 Like 237 Dislike
呢個我知
所以我有諗過3M寫父母名(30%)
咁就變左我地每人攞1M (70%分兩公婆)
之後再每人供一半
咁樣計 佢就食唔到我果3M
但我stamp duty父母果part就好貴囉
其實一開始有問題就應該要攤出嚟講 越積越多搞到咁 真係慘
條女對我冇責任咩
呢十年食少幾多女
佢都有講過可以唔落佢名
但其實結左婚 離婚就有權分我一半身家
落唔落佢名都唔係重點
咁點解你呢個回覆仲係無標點符號嘅

未學點用
分手囉 卡數都30萬呢條女都垃圾黎
8:2啊
樓上嗰班話樓主條女唔比錢想呃人層樓嘅睇到未
支持條女一分手就要樓主還番晒啲錢
心理引導都好緊要
分手 但諗清楚 呢個時勢好難搵到另外一個肯陪你捱八年嘅女仔 既然你都接受唔到對方呢啲缺點 咁不如好聚好散 但千祈唔好後悔 因為對方可能遇到一個對佢好好而又可以接受佢所有缺點嘅男人

好嘅感情係應該大家一齊變得越嚟越好
變左心咪講 講一埋道理做乜姐
係咪要扮到自己好好
係女仔既問題先

你打咁多野都決定左啦
問人意見?
同政府一鳩野咁假

唔知我既意見你接唔接受
其實真係睇撚到好辛苦不過內容搭救啦起碼唔係5p字
即刻分手 就係咁簡單
痴線分手啦 唔好浪費自己時間呀絲
你既質素可以揾到個好好多又珍惜你既人
咪益左左啲垃圾啦
支持你分手,而家唔開心一段時間好過一世唔開心,我同我另一半差唔多一齊20年,結婚前已經性方面完全唔夾,佢其他方面都好好,自己選擇同佢一齊行落去,到而家仔都生埋,表面上係幸福,但我內心深處其實係依段感情變左責任去維繫。

如果有得比我重新開始,我一定會選擇分手。
未結婚快d結束,重新出發!
香港行普通法,婚姻制度普遍保障女性、即使唔係條女供樓都有機會將一半分比女方。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞