拍拖八年求咗婚買咗樓 想分手

1001 回覆
1616 Like 237 Dislike
同我個ex一樣
除左性生活果part
最尾帽左我揾左個有錢仔
大家陪大家 忍大家姐
冇話一定得個女人付出過
你情我願
冇做對唔住對方嘅野就得啦
唔岩咪分手囉
簽撚左合約咩
所謂嘅責任害撚死幾多個家庭
分啦
多謝巴打嘅意見
其實道理我都明
但係覺得都拍咗咁多年係時候要開始諗下
異地戀呢排都見唔到
所以心煩心多
愛情同返工一樣
可以搵過第二個
唔係點解有仆街可以派帽無痛接軌
自己開心自己新鮮就唔會再care一直喺你身邊好多年嗰個人既感受
阿女,自己錢小心d, 幾愛都咁話。
好聽d 咪同佢講,佢留個首置名遲d 買多間囉
當然唔提有人有份出錢幫上會
笑左笑埋右
我ex都同我共患難
但又藍又貪錢 點睇?
首先為咗冇標點符號講聲對唔住先

之前我都update 返少少 見#221

多謝咁多位巴絲既留言提返我 一隻手指指住人同時係四隻手指指住自己既道理 一時間諗返佢講過我既不是 個睇法又好似唔同左啲

琴晚情緒太負面只係數佢嘅不是實在對佢對個討論都有欠公允 今朝搭車嘅時候冷靜返都可以數返啲優點出黎

澄清番買樓嗰度個 洗費嘅split大概8:2 另外應該唔存在呃擔保人嘅問題 我諗有啲咩事銀行都係追我先 同埋呢個係一個當時共同做既決定

Sorry唔係好夠訓 有啲1999
係好多人去到結婚前先覺得行唔到落去,但好少好似樓主咁搵條女做完擔保人之後話唔結囉 我知係有啊,但老實講真係少

如果係你,你都會覺得俾人呃咗啦,做擔保人喎,唔去到至親都唔會肯做,仲要困三年,樓主仲話要等下先還條女慘咗蠢,無防到未婚夫
你又知人地無痛
可能只係想你快啲死心
早一個月有呢個post就好
負責任頂埋佢 唔負責任先會唔頂 樓上講
除左分手
試下寫信講清講楚你既要求 感受 期望
坦白D 因為坦白表達你想要既野先係真係既負責任

搵日同佢簡單BRIEF講清楚 然後俾信佢 希望佢認真睇
強調唔係分手 但想佢了解消化下

要求冷靜2-3個星期 (甚至再耐D都OK)
再約出黎傾下或者睇下大家既感受係點
俾大家一段GAP 有時唔需要太快做任何決定 分手/結婚ETC.
自以為是先會乜都攬上身
未結婚早早分手完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞