拍拖八年求咗婚買咗樓 想分手

1001 回覆
1616 Like 237 Dislike
笑咗 唔比樓主係瘦弱毒撚
咪你呢啲咁嘅女人 搞到全香港女人都覺得越瘦越好睇 乜身形都無晒 on99
擔保人離婚都無得分
但條女可以申請叫法庭可以order樓主賣樓
情緒勒索既症狀中哂
咁要睇究竟呢類勒索係咪持續好多年 你對伴侶依賴重唔重 同埋要諗清楚 究竟同呢個人相處一世 呢種性格岩唔岩
唔洗理咩變左 剩係睇到缺點呢類廢話 感情從來都係上把下把位 壓制情緒勒索既遊戲 如果自己身為下把位都唔自覺(唔一定係女方 樓主都可能係)仲敢玩情緒勒索 咁呢d係咎由自取
樓主自己諗清楚點行再決定
我覺得真正負責任喺另一半當係自己嘅一部份嚟對待,我唔敢講話55,因為人係自私,但我覺得起碼最最最少都要有73以上,做事之前要問下會唔會咁對自己,如果你係佢你又會點做咁樣

我覺得愛真係好難keep一世
但有句說話我覺得好啱就係細水長流
點都好,呃錢係一個general concept
唔一定要真出錢
可以係money equivalent
樓主呃左的係money equivalent
即係金錢風險和金錢責任
其實都係錢
因為樓價可以升
現在升樓主賺
跌就條女食
如果有個賭場講
贏係我的輸係你的
咁係咪已經屈左你錢?
你呢8年拍乜撚野拖
香港離婚率高就因為多你呢d仆街
我覺得分手算吧啦 未有小朋友好快啲分手
性生活都唔夾點結婚
Exactly
一齊左八年都唔敢同另一半傾呢d,咁你地本身拍拖已經出現左問題啦,而家樓又買埋咁真係玩9自己
留名先
有d似
你有咁嘅諗法 婚後只會更痛苦
呢個世界係咪都有人蝕嫁啦
唔係樓主蝕就條女蝕
結左婚三年內離,女方要分樓,當無55當73,當樓主買5M樓9按借4.5M,再按樓上有巴打講到香港前景咁差,當平手賣到,最終條女一蚊無出過分到1.5M然後樓主仲隨時貼1M還比銀行
放生自己啦 你值得擁有更好
分手要狠
放心啦
結完婚情況只會更惡劣
可以自己諗清楚
決定自己做
如果有份出錢無份落名比人呃都抵死
結得婚有出錢,少極10%都要啦下話
所以我覺得條女真係未必有出錢
有d女話結話結話買話買,真係唔出聲一蚊都唔會出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞