拍拖八年求咗婚買咗樓 想分手

1001 回覆
1616 Like 237 Dislike
日常生活唔夾
性生活又唔夾
大家又無一齊為共同目標努力
樓主直頭講埋幻想唔到同女朋友嘅將來
趁早分手放低好過啦
俾嗰女仔早啲搵第二個
日常生活同性生活唔夾點過人世
分手啦💔⋯⋯
理由你自己都寫哂出嚟⋯⋯
拍拖8年都唔出聲迫你結婚既女人係邊度搵
你不如唔好數佢既缺點, 試下佢有咩優點先?
佢揾幾錢?
d 錢洗左去邊?
同埋唔好諗住搵第個會一定好啲,樓主講嘅野好多都係婚姻通病,我自己都面對緊,除非你話唔再結婚拍拖,下個恐怕都差唔多。或者試下慢慢傾下?,又或者傾唔到試下寫出來俾佢睇,咁就表達到自己意見,唔使俾人窒住窒住, 又可以俾時間另一半反應?
有啲時候話題太敏感,當面講好易變鬧大交,寫出來可能好啲,唔使當面為撐而撐。
笑左出聲
的確啊
你未計埋男人太老會甩頭髮 發福肥
其實最死係性能力

希望樓主真係認真搵適合既“商業partner”相濡而沫(越來越覺得婚姻係搵適合既合作夥伴多過純愛,但都已經係事實)
唔好隨便不負責任曬人世間
發現有問題就即刻行動,唔好好似對你而家呢個咁,拖到第八年

如果唔係呢d詛咒真係甩唔到:比o靚妹玩幾年飛 人地無打算照顧你落去
兩三年就講? 兩三個月都開始講了
其實睇完你一堆問題都唔覺得係咩大問題要同8年伴侶分手,唯一係貪新忘舊,所以舊女朋友任何問題都係當死罪一樣睇,難道你又覺得自己好完美?我信你女朋友個心都會一堆你既缺點,無人係完美,完美嘅女人你又夠資格要嗎?但你真係醜陋就真,唔識保養身體皮膚唔識同你狗仔式都可以比你放上網臭數。。。唔通你一世都唔會老?希望個女仔早日發現你真面目,千祈唔好嫁俾你,千祈唔好同你生小朋友,踏入婚姻就係「執子之手 與子偕老」,偕老呀,你知唔知咩叫老?人一定有佢缺點,人會老,皮膚會退化,身體會變差,包括你係男人你都會有不舉之時,都會出現冇頭髮,所以你直接同佢分手啦,唔好浪費大家時間
樓主接受唔到自己單方面付出咁,對方一句真性情就可以漠視自己任何缺點嘛,但最大問題係點解一齊到8年,仲要求得落婚
其實宜家只係睇到樓豬果邊
女方點諗唔知
而家咁樣講個女仔好唔公平
同意 同邊個一齊都要互相夾下
點知到上年頭我問佢儲咗幾多錢佢先坦白同我講無咩點儲 得幾皮野(講緊做左6年野有多)

你離開(一陣)其實係幫左佢
講撚到咁辛苦做咩姐

收佢皮啦
就係囉
依家都係樓主一面之詞數個女仔有幾多缺點
我剩係想講人無完人
呢啲缺點肯定唔係呢個星期先出現
但突然先黎係咁數佢
咁樓主自身有咩問題又有無細諗過
兩個人相處本來就係互相遷就㗎啦
最嬲係樓主未諗清楚就同佢求婚
仲要拎埋女仔個名做擔保按揭
即係點?得到你想要嘅嘢就開始嫌個女仔
8年感情8年青春絕對唔係少嘢
希望你地兩個坦誠相對傾出一個結果
亦都希望真係要分手嘅話
你賣樓唔好拖住個女仔個擔保囉
多數嘅所謂性生活唔夾,就係當男方想要時個老婆唔想俾,然後就俾人話唔夾,永遠都唔會關心吓老婆係咩原因唔想要,係工作壓力,定係身體不適?

有時發覺做女人都幾慘,做雞都話有錢收,做人老婆要隨時ready迎合男人需求唔俾又會俾人話性生活唔夾
出下軌、食下女、叫下雞,有助挽回感情,師兄試左未?
無話公唔公平
愛情不嬲無分對錯
喺樓主眼中條女乜都唔好既話
咁咪散算無謂勉強
同條女玩撚左8年,婚都求埋
一句唔岩就分手?
真係覺得條女好撚慘,但係唔岩就早d出聲
唔好覺得人地真係唔知自己衰係邊,只不過可能係差左少少“提醒”

我曾經同你一樣,又係未結婚就一齊買左樓,但相處上面仲係有條刺

最後我一獲過將所有野原原本本爆曬出黎,省左條女獲金既(已經盤算左層樓點處理)

宜家好地地搞結婚
我覺得重點之一係面對返你都有呢種不快情緒
唔好覺得自己係聖人 唔可以有負面野 唔係我驚你會爆

講真如果你話份工有問題所以你咁諗 唔係唔岩 但如果可以轉係人都轉左啦 問題就係轉唔到住 咁你另一半係呢個時候比唔到支持你 你可能係有問題 但佢都有問題囉

咁如果轉唔到工 就唯有轉人架啦

你講佢咁多 我最憎既一點係話想一齊搬出黎住但一年儲一皮野 真係唔該哂 訓街啦去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞