拍拖八年求咗婚買咗樓 想分手

1001 回覆
1616 Like 237 Dislike
坐底溝通 永遠係唔上唔落的最好方法 因為唔去做大決定

但問題係 就算溝通完唔分開 再諗結婚都有依件事係到 亦唔再係短期內可以結 點都要沉澱下
喂我同意佢講嘅嘢喎,如果個女仔無優點嘅話你會肯同佢一齊8年咁耐?
感情係雙方唔係單方面,唔好諗住樓主岀po先自己就完全無問題啦。
就咁睇係樓主淡咗

樓主女朋友可能只係唔知自己嘅行為係樓主/其他人眼中有問題姐. 佢覺得ok,樓主覺得唔好但又無出聲,唔知都好正常,特別係一齊咁多年可能已經習慣咗咁相處。
LM
所以係話 有比較先有感覺 無得比較 心痕又好 唔滿足又好 都好難定落黎
重有 唔知點解 好多連登仔(女)
覺得男人有左第三者出軌 先會講分手 可能睇得夫妻的世界多
沒事的
純粹拍長拖散 10個起碼5/6個係有另一個人出現
爭在精神出軌定真帽
唔溝通,唔講出黎,唔解決,件事就會成為一個炸彈,
溝通左,理解大家個諗法,接受同改善先解決到問題,
even 答案係結婚定分手,
一但做左決定就唔好後悔,
肯同你講/呻/傾 已經好好啦
我係男
我嗰個直情同我講都廢撚事,一個星期講野係冇十句 真係開口就只係俾佢屌2句....一兩個月先有一次好好心情就同我好聲氣講幾句囉
冇辦法,個仔仲細....係呀,自己有條件搵另一個
但依家咩都唔諗 淨係諗住個仔
佢同個男同事仲好傾過我,依家我都直情唔理咁多,等個仔長大左咪算囉

所以樓主未結婚仲有彎轉,唔好好似我依d咁恨錯難返
你上連登問不如去做輔導仲好
放手啦
起碼係結婚前呀
我未結婚已經想分手,但又結左婚
唉 我仲on9過你
哇 咁講嘢都得?
唔係邊個岀post屌對家就邊個岩喎
感情係雙方架
兩邊都有問題
可以有優點 但係其他女人身上都可以搵到

咁抵銷完咪唔抵囉

男仔浪費左自己8年
樓主價值觀真係有啲問題wor
一睇個po名以為條女做咗啲咩
點知click入黎嫌三嫌四
但咁多年儲得幾皮野 真係難攪d
講感情都要食飯嫁
食飯唔係主要男方責任咩
同路人
我有埋細路仲慘,男人老狗有時真係會半夜流馬尿
每個人都有自己接受唔到既野

你憑咩要求樓主接受呢件野既缺點?
分咗之後覺得真係純粹因為唔習慣而唔開心
但都分唔到咁樣係咪都係愛既一種
咪就係,無錢買樓還無錢買,幾乎無儲過錢都可以合理化
食男人飯既女人真係好無質素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞