拍拖八年求咗婚買咗樓 想分手

1001 回覆
1616 Like 237 Dislike
有邊個唔係
如果用你嘅邏輯都冇理由叫條女接受樓主嘅缺點啦
大家都係人,呢件嘢呢件嘢真係難聽左啲囉
求咗婚買咗樓 = 結左一半婚
想縮 係要諗清楚

一陣結婚之後離婚 男人就係永遠衰人果個...............
樓主嘅所謂優點
都可以係其他男人身上搵到
時間係最公平,冇話邊個浪費邊個
最撚憎人assume女人一定係被浪費果個
佢條女用8年時間都睇唔清樓主個人品差
都只可以怪自己蠢
正如樓主用8年都唔了解條女理財差
都只可以怪自己唔留心對方
依家既你需要一份認同, 其實你自己都決定左, 只係唔想做衰人浪費人地8年青春。 但有D野你唔上要止蝕, 同佢"灘 "牌 , 分手啦。

結婚後更加多問題要面對, 性, 金錢, 生活習慣,生唔生.....etc
用外表黎做分手藉口真心賤,莫講話身材,係人都會老,咁老左唔靚啦係咪又要飛左人?如果係咁既心態唔好拍拖結婚害人啦
Agger 自愛唔易學,同時好容易俾人誤會為自私,所以最理想既關係就係對方容許你自愛,同時大家又互相相愛,但真係好難搵

依家2020,但香港其實好多人思想好守舊,睇呢個post都會見到好多人覺得拍左耐咁耐就要結婚回想半年前同朋友傾想分手,個個都話唔好啦唔好啦拍左咁耐,淨係識從時間個角度諗,無一個朋友係會由我個人幸福去諗
大部分人眼中 女人的時間只有30歲之前 所以女人的時間好寶貴 男人就唔值錢
啱 樓主唔想結就快d走
無謂浪費人地8年青春
佢地根本唔明
個處係咪你破先
係都仲可以傾下
唔係就死開啦屌

另外男人青春都重要架大佬
捱左8年買樓既男人都好辛苦
犧牲幾多玩樂時間換返黎
情侶嘅嘢,俾盡你3年都應該好了解
依家成8年先覺得有問題
其實咪就係淡咗係到挑剔條女囉
如果條女真係好似你幻想咁
配唔起完美嘅樓主
我都幾肯定佢幾年前已經飛咗條女
仲買介指求婚咩

講到尾,你咪就係果啲
所有嘢都係女人錯嘅懨女毒撚
出去叫下hg, 食返D好野, 比較下自己想要D乜
話唔定你會覺得依家幾好
如果識條仔果陣係吳彥祖
幾年後又肥又無頭髮牙又黃

--> 如果上she.com 一定會覺得係 男人的問題
因為女人有一句 「世界上沒有醜女人,只有懶女人」
毒撚 = 沒女沒錢沒社交沒地位
依家樓主有錢過不少 真連登毒撚

最多都只係唔想負責任(時間)
分開半年睇下半年後雙方仲想唔想一齊
樓主一味數你女朋友係到博人認同你
大佬你成篇文作完都係寫你女朋友咩唔好咩唔好
想問不如你俾啲指引大家聽下你又到底有幾好?
你個人由細到大都唔會變?經歷唔同左點成30歲仲except女仔會好似以前22歲靚妹咁同你玩咩大佬
你講咁多野根本自己有晒答案
好彩無細路 但對方有 仲慘過你
x2 夜晚會自己99咁喊
等陣樓主分完手 過幾年搵左條新女 又發現條女既缺點 又上黎連登問 愛係要接受所有既缺點
應真喺一段關係入面honesty都幾重要,要你去到銀行先知佢爭咁多卡數我個人認為都幾惡劣
如果你真係愛佢就同佢坐低傾下啦,傾完佢少少都唔改就考慮下分唔分手,分手嘅話都有機會逼到佢改同珍惜你,如果佢唔冇你愛佢咁愛你,咁分左手佢自然會走
所有既comments都係假設佢講既野係真確先有價值討論落去,所以第一句無乜意思。

樓主係唔係一pat頭油,無直接關係。若果係,反而條女同你話個男講法一樣,明知唔岩自己點解委屈落去?

現實就係一兩個都願打願捱左八年,無邊個欠邊個。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞