CSGO 賽事討論暨技術交流區

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
一般玩家edpi真係唔知 我印象中pro average係600-1000嘅range 唔知幾時喺Reddit睇過

flick依樣嘢又好睇你本身hold angle 我係hold close嘅 因為我反應唔快如果人哋直接crouch peak同我對槍 我唔hold close一定死先
好難解釋 所以真係要睇自己 反應 手部使用等等 所以我個人唔建議直接copy啲pros嘅sens
仲有對手可能會jiggle peek等等 我試咗好耐awp最後都係stick to hold close angle
awper 近位冇support好危險
2隻出就好易死
CS 呢類Game起碼都要30cm/360 以上,
4x cm/360或者再上(姐係1000edpi或者再低D) 就係大部份Pro嘅Sens
呢個Range 相對會穩定啲, NiKo以前都係好快, 而家變到超慢

其實如果你嘅Aim係無問題, 唔需要太在意係呢啲Setting 位, 專心ingame 進步仲好
如果你唔穩定, 例如有人出黎嚇親/panic 會唔知飛咗去邊嘅就可以考慮下較低啲,

你可以試下你可唔可以係牆上面射一粒彈, 或者Set 一隻Bot,
睇下左右郁嘅時候Crosshair可唔可以Track住佢個頭,會唔會跟唔上/微調過咗龍, 就可以知個Sens太快/太慢
姐係咁
https://youtu.be/HfpHTNXMlOc
呢個就係我諗緊,如果咁慢點flick ? 隻手跟到咩?
我用緊手腕,玩左廿年都係快 mouse
5600 dpi 0.5 sensitivity
但咁樣好睇手感,諗緊轉唔轉慢d
所以請教下大家
岩岩試完,應該唔洗轉,隻手跟到
咁睇黎平時係隻眼問題
人老左跟唔到
我狀態好飄忽,咁可能關其他野事了,要再諗下
多謝指教
最緊要自己玩起上黎舒服就夠
我hold close angle 意思係咁

有啲人係咁

我之前睇autimatic台直接問佢awp點hold 佢話佢自己反應唔算快所以hold close 玩落都明明地佢點解咁講 有好多嘢考慮
後生果時可以得1條"LA"都打得中人
E家老左就唔得啦
搞咁耐研究咁多
其實得一個死穴
我覺得佔大部份啦
反應慢左就真係慢左架啦
2000 edpi here
反應慢左,要靠game sense搭救
太長唔quote,想睇pro setting可以睇呢個網https://prosettings.net/counterstrike/

不過最緊要啱自己,唔知點解有人可以忍到4:3 1024X768
我覺得降低sensitivity對spraying係有啲幫助
768要BB, Stretch嘅話起碼要960
個人黎講Crosshair係最大影響
960 stretched 個crosshair感覺最好
之前玩開16:9 1080
後來轉左4:3 stretched 1440X1080
試左960真係唔慣 覺得d野好濛
咁多pro用960係因為1440X1080要自訂個res?
其實用awp 要考慮埋對方peek 出黎果下係直接出黎定係shoulder peek 再放個crosshair 如果高端個班正路好多angle都係shoulder peek
之前有一次有條友係cache B Main shoulder peek peek左6 7下我都仲忍緊手死都唔射

之後另一邊個A 就輸撚左出黎
應該係比賽啲機有時就算高Spec都會低FPS, 廢事有呢個問題
同埋應該係960睇野岩岩好得黎又唔會太食資源
我都覺得960幾好feel
之前我都撞過兩個台仔同你同一情況 好彩係玩唔計tank個個場
最後tk佢地比ser踢算
tarik: fucking shoooooot!!
我有諗過wallbang佢
但又好想睇佢咁樣peek幾耐
6月18-19重點賽事 (HK TIME)

https://www.hltv.org/matches

Jun 18 2230 BLAST Premier Spring 2020 Europe Finals Upper Bracket 4強 (Navi vs Complexity)

Jun 19 0200 BLAST Premier Spring 2020 Europe Finals Upper Bracket 4強 (Faze vs Vitality)

Jun 19 2230 BLAST Premier Spring 2020 Europe Finals Lower bracket 4強 (G2 vs Navi/ Complexity) 輸左就出局
Simple
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞