CSGO 賽事討論暨技術交流區

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
佢地好鍾意死左賴隊友
一聽到佢地賴即刻troll power全開
用開hltv
呢隊野最叻玩反高潮
講起泰仔就嬲屌佢老尾
呢兩條友專玩inferno, 然後兩條友唔知係咪set左keybinding淨係識向前行
每round就成個弱智bot咁直行到撞牆, 因為佢地有郁, 隻game又唔會自動斷佢地, 然後佢地兩個一伙, 踢又冇得踢, surrender更加唔洗講....結果就on99 俾人16:0
見過佢地2次之後我決定以後唔玩inferno
Jamppi嗰vac有消息未?
Road to sliver1 啲玩家嚟
而家係咪無人用steel series?
明明幾年前好多選手用

keyboard mouse mousepad都係
俾班fd串我係打手
得apex pro同qck用得
其他野不了
真, 真係QCK 用得下
有樣野想問下大家
大家mouse 較幾快?
由細到大用慣左快
見全部pro 都好慢,係咪應該轉
但咁慢用awp 咪要郁好多下?
油果忍嘛
一聽撚到就全場troll到佢踢我
睇個人習慣同你張枱有幾多位俾你spray
不嬲都係用好慢,因為你可以好細致咁調整aim head

部新機砌左2個月
本身玩開csgo 開中效 fps長期都300+
但間唔中就出事 試過打打下綠mon 或者無啦啦黑mon過多半分鐘就自己reboot
有留意過下cpu temp玩緊大約最高60 度咁上下 display都係5x咁上下
但我擺機箱個位其實唔多通風 散熱差 我打親cs摸落機箱都好熱手
想問下電腦大爆炸原因大唔大機會係因為散唔到熱
如果我部機個spec想買cpu fan cooler or其他散熱零件有咩推介
6月17重點賽事 (HK TIME)

https://www.hltv.org/matches

0200 BLAST Premier Spring 2020 Europe Finals Upper Bracket 8強 (Complexity vs OG)

0530 BLAST Premier Spring 2020 Americas Finals Upper bracket semi-final (Furia vs MIBR) 巴西打吡

2230 BLAST Premier Spring 2020 Europe Finals Lower bracket round 1 (G2 vs Ence) 輸左就出局
新機大機會係ram
唔會咁低溫度就過熱
似係GPU有問題
試下down software full load 隻gpu睇下係咪都會咁
係就拎去保養
呢個係我對玩awp嘅理論

woxic s1mple syrson依啲top awper都係average 偏高 真係睇自己嘅手感如何先調校

同埋我發現呢樣野好睇你係arm 定wrist player
即係用手臂定係手腕發力
手臂為主>郁嘅幅度大啲>慢mouse
手腕為主>相對冇咁容易發力>快mouse
我係手腕手臂一齊用 但係因為本人瘦撚一名 手臂冇乜力flick唔夠快 所以我用2000 edpi
補充番我正常edpi 1600 係zoom sens 1.25咗awp先2000

呢個純粹係我喺deathmatch日試夜試試出嚟 我rifle唔使flick太多 所以慢小小
你講個D偏高其實同一般玩家比都係好低
同埋如果成日要flick好遠既話某程度上都表示pre aim 同angle choice唔係幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞