CSGO 賽事討論暨技術交流區

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
唔係話佢係韓國果陣係carry黎既咩
冇隊入?
亞洲一日有中國呢個毒瘤係道
都唔會出到勁人勁隊
呢家最勁係邊隊?
以前好鐘意fallen
Delpan 果啲awp神人,收左皮未?
仲有以前wcg係大賽,依家好似又收左皮
依家有咩大賽係等於當年wcg
仲記得香港有隊打過入wcg
F0rest同get right 呢兩條友睇佢地由𡃁仔變到呀叔都仲打緊
佢之前啲同期隊友好多退休/做教練
咁你都好耐冇睇,welcome back
csgo最高榮譽係Major Championship,由Valve贊助一年搞兩次 (14/15年搞咗三次,今年因為疫情得一次)

上一隊最勁嘅係Astralis (丹麥),好可能係CS史上最強隊,贏過4次Major包括最近3次
仲要呢3場決賽都係2:0贏,得一隊喺1張map攞到雙位數比分
不過上個月開始出現人腳變動,有機會係一個時代嘅終結

而家計排名第一係Navi (烏克蘭/俄羅斯) 但呢排隊隊都係打緊online,會有啲影響,我覺得頭3名實力都差唔多

zywoo最近又回勇 勁到抽筋
我會話s1mple flashy過zywoo 但係zywoo穩定好多
zywoo喺嗰種 應該中晒嘅shot都會中晒唔miss
s1mple係 應該中晒嘅shot都會大部份唔miss 但係唔應該中嘅shot都會中埋
btw zywoo毒撚嚟唔會好似s1mple咁係咁屌人
好多舊人喺csgo都光輝過

Forest, Get Right, Xizt(NIP) 最早期主導過一段時間,連續87張map不敗睇返仲係好神奇,而家組咗養老隊開心玩
Neo, Taz, pashaBiceps 加另外兩條友由14年開始用同一條line up loop咗幾次好揪得,收皮,然後復活,18年後正式收皮,波蘭scene無以為繼
Fallen仲打緊,佢加fer, fnx16年贏過兩個Major
Edward同Zeus打咗Navi好耐但冇乜盃捧,Zeus出走咗一年同Dosia+哈薩克仔組隊爆冷贏Major圓夢,之後返Navi都係冇乜盃,舊年正式退休

Delpan, Markeloff喺csgo基本上冇存在感
zywoo真係好毒,次次interview都唔願講嘢
simple而家仲係toxic咩,唔係打完liquid已經改過自身?
一樣toxic基本上 都叫做收斂咗少少嘅 少少
多謝巴打
唔好話睇 我連玩都10年無玩過
以前玩開awp
F0rest get right fallen 呢三條友算傳奇
由cs1.6到csgo 仲玩緊
下面果兩個曾經既狙神
csgo轉咗free to play,武漢肺炎之後online人數破咗2015年紀錄
你鍾意嘅話可以隨時玩返,但新ac可能會遇多啲外掛
VP SNAX同BYALI都勁過 , 可惜唔係同一時間勁

gambit果次真係勁到成隊都打得好好, 只此一次
(Dosia X GOD)

LG cold fallen又係同gambit一樣情況
Dosia個grenade
自從Astralis次次打爆對面,好似冇咗呢啲難忘時刻
是但喇 反正佢一世都打唔到major㗎喇
我都係因為疫情玩番,真係太得閒
但發現自己既反應明顯慢過十年前好多
原來 Navi 贏唔係major ? 果陣岩岩開始睇,叫唔知咩Katowice , 最後決賽大炒A*,應該係最後一次打現場
以下內容有d離題 唔好意思

想問下各位買槍skin 會係其他網站買?
有無d 主要/可靠既網站推介? thanks
上個月G2 vs A星 唔係major 嚟? 我唔太熟
reddit開post用key同人trade應該最正路
不過好似改左無得買trade到既key
major一年得一兩次
上hltv睇tournament 最清楚
全盛時期既NIP應該可以屌打A星
用全盛時期 無得咁比 A星全盛時期啲執行 團隊都好癲 好似Major打Team Liquid Overpass 連環閃打B 4個人守都無人開過眼咁濟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞