CSGO 賽事討論暨技術交流區

1001 回覆
15 Like 7 Dislike
Vertigo

有冇人玩過Anubis同Chlorine?
有冇潛力做下張competitive map?
冇啦
講真如果係換都肯定係換番cache入去
anubis似會擺入去competitive, valve不斷tune緊個map
唔信佢敢加新map
上次加vertigo都已經俾人屌到痴線
LM
佢嗰種打法難上top1
加埋佢年紀都開始大喇
不過贏咁多major應該冇咩遺憾
淨係穩都好夠其實
如果自己玩有個隊友玩awp仲要咁穩
有啊 我同班fd都係打faceit為主 想hea玩先打MM 雖然打黎打去都係得level4/5
真 點都好過kennyS
Peek一peek累全隊
自己玩最常見一定係dust2/inferno/mirage
有條油唔夠對面awp但每次都要同人對mid
NIP同Vitality打到咁算唔錯啦
IGL Hampus join咗唔到一個月
rez個ace clutch 1v4勁到
Ence個jamppi幾勁又幾靚仔
Allu又唔做bot
估唔到嬴到Mad lions
Team Vit有zywoo carry 加上misutaa le tank apex shox又唔差 不嬲禁住NIP嚟屌
唔知hampus個定位係咩
但佢真係好廢
Twist一唔awp又係好廢
但awp左又講唔上係勁/穩
咪IGL + support rifler
人哋正式打咗唔到2個禮拜,5月28號先打第一場

睇返嗰場又係對Vitality,但被炒16:7, 16:4
今次贏人哋map pick,自己map差啲迫到OT我覺得算有好開始
但係nip換人有蜜月期
岩岩換完會幾sharp
之後會慢慢變廢

同埋nip個map pool好怪
map 1 輸16:2/3
map 2可以贏返
Decider就惜敗
對a星最勁個陣都係咁
深有同感
以前成日都係贏盡掌聲下打輸場比賽,希望徹底重組後有改變
有冇人覺得zywoo d multi-kill好似好輕鬆 毫無難道咁
相反simple會睇到嘩嘩聲
利申:唔鍾意simple
Zywoo多數都係 ez kill
Simple就成日會有好多flick 咪感覺好睇d
難聽D講zywoo好多時都係等隊友死左
先出去補頭果個.......
多數都係咁

我覺得shox/rpk係隊內重要過佢
jamppi都靚仔
成個白粉佬咁喎
佢都靚仔咁Aleksib點算
唔記得係咪vp有個yen字頭既
個個真係好樣衰
塊面好似歪左咁
https://www.hltv.org/news/29779/xeta-retires-from-csgo

xete俾tyloo bench左之後直接過檔去打valorant

freeman有咩打算
係 打得冇simple咁flashy但對槍就係會贏
似高rank玩家走去smurfing嘅感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞