日本Being系音樂討論區2

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
好慘 希望佢哋遲啲會有自己風格
佢地上次同柯南合作的歌, 個曲似倉底貨咁, 旋律唔算一聽就搶耳的歌
今次新歌同川島小姐合作, 雖然好Don’t you see!, 但比上一首吸引
FOV隻DVD真係好足料
我未睇, 有乜特別
我上網見話WANDS NEW ALBUM大約LIVE TOUR前出
如果係就太好了
我仲記得Giza嗰陣仲話搵佢黎抗衡浜崎步
Ayu整個A字LOGO 佢又要Aiuchi 整個A字出黎做LOGO
但投資既資源始終不及avex真係慘不忍睹...
先不論當年樂組合, 只係單人歌姬已經用晒讀書啲零用錢拎去買CD
浜崎步, 宇多田光, 安室奈美惠, 倉木麻衣, 愛內里菜, 濱田春菜
, 仲要畀同學笑我唔識買老翻, 今時今日睇返D CD仲係度真係一啲都唔後悔, 好掛住80年代既日本樂壇, 宜家真係...
Giza 當年好多皇牌在手,麻衣、Rina、GC、三枝、小松
而家得麻衣仍在Being
真係成手好牌都唔識打...
今時今日真係少咗買CD, 多咗上網買
對上一次麻衣係日服iturn買咗渡月橋, 之後apple music有3個月免費試join全唔見佢地啲歌, 真係好撚廢, 迫住2個account, 一個港服一個日服...
Being碟音質好
而家Being主力係
B’z、大黒、麻衣、WANDS、SARD UNDERGROUND、BREAKERZ
巴打 大黑係唔係大黑摩季??
SARD UNDERGROUND、BREAKERZ 未聽過,多謝推介
一講B'z 諗起Alone
係大黑摩季
冇辦法200X尾真係好多人都唔太掂...
我反而幾鍾意呢個時期RINA啲歌
MAGIC同HANABI其實都好好聽
大黑首柯南TIE LIE LIE LIE慘死收場
完全冇人提過...
得番B'Z真係賣得...麻衣就靠死忠買精品睇演唱會
BREAKERZ都仲勉強捱到多一陣...都唔明點解GC反而會散先都未到BREAKERZ...
WANDS算係賣得好好, 至少冇失禮隊BAND名
SARD就冇眼睇...下一首SINGLE又要用未發表歌詞做勢...
Lie Lie Lie正呀
d人唔識貨
Being 00後捧得起的得DAIGO領軍的BREAKERZ
B’z係Being皇牌,當然
而家的日本女歌手,麻衣碟算係賣得唔錯
大黑都冇麻衣咁賣得,但地位依然

BREAKERZ好彩有DAIGO人氣撐住,DAIGO冇揀錯公司,Being缺男歌手

WANDS新主音好唱得,又好聽

SARD始終新人,但Being都好捧
有乜Being系歌曲你喜歡
可以分享下
2010年代初期的Being真係撐得辛苦
Rina、三枝、GC 漸漸退下火線
Being撐住係靠B’z、麻衣、BREAKERZ

雖然有VALSHE、La PomPon、新山詩織等新力軍,但得VALSHE仍然在Being

好彩2010年代中段到而家,多左唔少舊人返Being,例如大黒、T-BOLAN、ZYYG、FOV,亦有唔少新力軍,例如WANDS重組、新浜Leon、SARD UNDERGROUND
今日第4
首歌OK, 但TIE柯南錯哂
佢之前訪問講過, 柯南 Lie Lie Lie正式出街之前, 大黑只有大約兩星期的時間籌備Lie Lie Lie
柯南製作團隊當時好突然同大黑合作, 而當時亦係佢25週年

其實Lie Lie Lie歌詞都同柯南故事有關
第三日第4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞