日本Being系音樂討論區2

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
唔明啲版權點玩, zard咁多人聽又冇
但sard竟然又有, 但係得一張
你係being會唔會照揀硬碰硬
大黒啲歌都齊
但佢2016 ALL TIME BEST我買實體
因為呢隻係佢復出後重新出發的作品
有聽開植田真梨恵
幾鐘意佢風格
最近佢出左首歌,幾好
https://youtu.be/9jk17Vo45fE

不過Giza唔係好捧佢
Giza捧WANDS同SARD
Spotify冇ZARD
只好買碟支持ZARD
ZARD FOREVER BEST好夠聽
SARD隻ZARD Tribute II 7號先出?
諗住買二十週年版嗰隻
宣傳歌曲
只係買呢隻未齊
My friend, 燃點心火, Mind games要另外買
有聽Zard / 麻衣
而家係youtube save左d list
但有d姐姐既歌想save低聽

用開spotify聽,無update,完全唔知有新歌
新歌好好聽
不過我最鐘意stranger
凰格好清新
LM支持下呢個Post
盡力更新Being好音樂或其藝人動向
麻衣的album有冇買
我除左ueda之外其他唔熟
zard叫做有聽過最出名個幾首
介紹下Being元老兼好歌手比你
倉木麻衣、WANDS、大黒摩季、FIELD OF VIEW、DEEN (前Being歌手)
仲有好多想介紹,太貪心

你可以YouTube下佢地
或者先聽佢地同柯南合作的歌 (除左FOV)
今年佢哋都幾勤力
2隻單曲加Tribute Album

不過唱功仍然有進步空間
Take mo’ chance就輕快
https://youtu.be/4-xWI6_y554

12cm aao自家創作抒情,平井堅音樂監製龜田誠治監
https://youtu.be/jrn4q5qbbZc
唔係好明SARD定位, 淨係翻唱ZARD...?
同埋覺得唱得麻麻地.... (fans唔好打我...)

平心而論論唱功其實姐姐都唔係好特出
但姐姐把聲實d同自己作詞自己唱個feel係好好多
N年前買過兩隻single 之後無了
話時話, 我張strong heart都未開封
係啊, random去聽幾正!
sard根本就係消費zard..
being見到翻唱都可以賣得好過做新歌, 咁不如繼續燒粉錢?!
如果第二張tribute賣過一萬, sard應該有第三張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞