日本Being系音樂討論區2

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
呢單好耐
不過佢老豆真係
成日拎麻衣黎宣傳不負責任
唔知係咪因為佢老豆,搞到麻衣唔相信男人唔結婚,我估點都有d影響
佢單身都一段長時間, 順其自然就好

其實Being對麻衣係好好, 除左演唱會要落力之外,
對比其他公司, Being已經係唔算太chur佢, 自由度還可以
出歌唔算密, 但佢平均每年至少有一首歌同柯南合作
https://www.bilibili.com/video/BV1Pv411z7uB?p=4

Being冇揀錯人, WANDS新主音唱功唔錯
其實信和邊間黑? 地下對住電梯口果間, 定係比較大有寫真雜誌賣果間?
04巴可以留意下其他Being系的歌曲
推介FIELD OF VIEW、ZARD、WANDS、大黒摩季
鐵粉的我買左代大家支持麻衣
不過我隻BLU-RAY未到...因為我係之前AMAZON免運費嗰陣買...
隻碟會連埋本treasure book一齊到...希望今個星期會到啦
始終三十有七...唔好要求咁高
同意啊! 買左隻柯南精選6, 聽首tv size都覺得感覺唔錯!
其實如果BEING夠膽再炒冷飯好似BREAKERZ同麻衣咁出ZARD X 柯南ALBUM應該都可以過到1萬張
但ZARD同柯南合作的歌得9首, 除非加埋從未曝光的轉動命運之輪 初版tv ver
https://youtu.be/SSqGVBrTj1M
初初會覺得Being要WANDS重組, 係覺得好突然
但見佢唱live不斷進步, 證明Being冇揀錯人

其實柯南精選我買左2000的柯南精選1、麻衣的柯南精選同BREAKERZ的柯南精選
你仲有冇其他柯南精選

柯南精選6的歌有接近一半的歌我都有所以未諗住買
今年38其實麻衣同倖田一樣keep得

麻衣即將有新歌, 好大機會同柯南合作
大黒好慘Being由佢出道至99年的待遇都麻麻,但幸好佢人緣還好,識唔少音樂人

大黒2016年重返Being,應該都係佢對Being的嗰份情意結
BREAKERZ得10首都出到, 9首冇問題
不過如果咁樣炒冷飯真係會比鐵粉小
如果加埋隻DVD OP及ED映像我點會買
我反而冇1, 得3456...因為1同2出嗰陣太細個, 根本冇錢買...
麻衣個隻我都買左兩張(純收藏)
我6都諗過買唔買, 因為基本上麻衣出咩我都買...或者係童年回憶
而家買左6反而最大bonus係柯南立牌
正啊, 如果係就開心
見佢一tie柯南, 心情好似翻左學生年代咁
係8+2
8首 BREAKERZ+2首 BREAKERZ 的SOLO
大黑真係仲有心唱, 其實如果佢唔介意去大陸唱佢仲好有市場...
反觀日本應該反應一般...
以前Being太殘忍咁對大黒
DAIGO同AKIHIDE
99.99%機會同柯南合作
兄弟好勁, 我都分唔到
你有冇聽佢?
佢啲歌又唔係唔好聽, 但總係好似爭啲咩...
但慶幸佢都算仲幾好賣(?)
我建議你買1,因為1的歌太高質

2 未見Being再印
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞