日本Being系音樂討論區2

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
今日仍然第15名
今日仍然第二
下星期MUSIC STATION有WANDS
應該係第五期復出後的第一次
你覺得唱成點
https://youtu.be/akY1BT9b3YE

其實SARD唱live還可以接受, 不過真係仲有好大進步空間

乾杯 live真係勉強夠氣唱到
https://youtu.be/5Y0HvcCDEWU

WANDS LIVE對比, 大家點睇

不過冇得咁比, 各有各特色, 相似只係聲音
非常一般
成隻碟最有FEEL我都係覺得係眠れない夜を抱いて
好彩冇買
不過都FEEL有固定班底支持佢地, 為數唔太多, 但分分鐘多過一般BEING新人...
固定班底? 係咪ZARD粉
如果SARD出原創ALBUM
會有興趣買
睇YOUTUBE啲留言, 有班ZARD粉(上年紀嗰班)成日留言話咩好支持佢地承傳ZARD, 又話聽番首歌好感動, 呢堆人都唔少...
亦有一啲留言成日讚YUA 可愛い。。。
我本人就覺得歌唱得一般, 樣都一般
不過佢地肯宣揚姐姐都係好事
我都係咁話
應該出多啲好似少しづつ 少しづつ
其實幾啱YUA唱
ZARD粉好多老餅咩
YUA個樣ok 唱功仍需努力改善
Yua似麻衣+泉水mix
新主音完全可以啊
睇下BEING點捧佢
情懷玩太耐都厭啦
上杉都係食老本不斷唱下舊歌搵食...
我見YouTube留言都係讚上原大史唱功
Being今年主打WANDS、SARD、aao、新浜Leon、大黒
我見網上twitter fb ig都係40-50路男粉為主
鍾意得zard都唔會細個得去邊...
如果香港8、90後鍾意應該唔少人同我一樣係因為柯南
我掛住當年三枝同愛內年代, 都叫有樣有唱功(三枝都算穩), 視聽享受
SARD都有00後
我心希望wands玩多啲原創rock
做個新image, 唔好再停留入樽年代
sard就我就唔擔心住, being應該仲會同佢地玩埋至少下年zard 30周年year
大黑好似開tour? 希望佢賣得!!
all at once being真係算好用心去支持佢地, 希望有人會支持
leon就有師奶啊姨支持(啊姨 我不想努力了)
我跟力捧程度排
大黑每個月都有配信,又有LIVE,Being都算支持佢

Leon其實好勁,有過萬銷量
Being見WANDS有入樽光環
過萬真係勁啊, 就算麻衣好似有啲人氣, 而家出single我都唔敢講可以一定過萬...
大黑都係, 見佢每次上節目都一定會唱首ed...
所以麻衣YBF之後的實體單曲都同柯南合作
唔計DVD SINGLE
多人知首歌,無計
WANDS ZARD下年30周年期待
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞