日本Being系音樂討論區2

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
WANDS新碟, 你指嗰張有新舊歌嗰張? 係呀

新曲:舊曲比例6:4, 我認為新曲可以多一首就好
你認為WANDS復出的兩首單曲 真っ赤なLip、抱き寄せ 高まる 君の体温と共に 如何?

不過新主音上原把聲好靚, COVER 歌CD版有D歌唱得幾似上杉但唱功當然仲有進步空間
我都唔明點解Being要WANDS新碟入咁多COVER歌

係咪想學SARD咁, 但又唔想成隻都係COVER, 又要有新歌
等多一兩個星期睇下正常都寄架...
アニメソング総選挙2020
9月6日播

WANDS有份出席
世界が終るまでは... 係WANDS第二期的歌
https://youtu.be/q37-Qdl9OWU

戰車巴,WANDS版同原版聽唔聽到分別
而家出太冒險...
幾年前もう一度點差都勉強過萬, 而家亂出分分鐘打破記錄連一萬不保, TOP10記錄都保唔住...
真係要小心為妙, 而家真係TIE柯南OP會穩陣少少
等多一陣先, AMAZON太多野想買
其實係Being想保住麻衣個TOP 10紀錄
Strong Heart本身係第38張單曲,但因為當WEEK對手太強,Being即改變策略轉DVD SINGLE

所以Your Best Friend開始到上年雙A面都係同柯南合作的單曲

而家單曲唔過萬都入到TOP 10, 不過睇麻衣好唔好彩

柯南而家仲用WANDS首歌,可能等WANDS出埋ALBUM先換OP
好想快啲聽WANDS新碟

BTW 早前GACKT都有過TOP 10紀錄,斷左但佢唔CARE
題外話, STRONG HEART封面P圖過度
其實我幾鍾意嗰陣麻衣啲曲風
大黒返Being之後,實體單曲只有Lie Lie Lie
其他單曲都係配信,你估下原因
你點睇暫時第五期WANDS的表現
個feel差唔多
もう一度 得一首,週榜第7,好勁
原來MANISH同姐姐一樣都係星塵出身
有冇發現柴崎浩近排好鍾意戴帽
以前好少見佢戴帽

Jumping’ Jack Boy album ver同單曲版

我反而喜歡單曲版, 感覺上型格少少
Album ver好似live 版咁
Amazon update咗產品資料點解會唔ship香港
貴一截
近排amazon好多時要到開售日先有得ship香港
巴打你好
有冇Being歌或歌手特別鍾意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞