日本Being系音樂討論區2

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
12點已經獻左
恭喜WANDS同柯南合作的單曲銷量過一萬,10,124張
https://www.musicvoice.jp/news/202005270151336/

WANDS對上次單曲入週榜TOP 3已經係25年前的Same Side
WANDS
姐姐ALL TIME BEST尋日有上榜
有邊隻ZARD碟你冇收?
遲下直接買過BOX
ZARD album collection/single collection 20th anniversary
有冇收
冇呀
其實forever best夠聽,聲又靚
我認為TODAY IS ANOTHER DAY係姐姐存在感最強的專輯

君がいたから、突然、DAN DAN 翻唱,因為高質,而家仲有唔少人喜歡
四首主打單曲都勁Hit,特別係MY FRIEND、心を開いて,到而家仲有人記得

主打Today is another day又係好正

CD COVER簡單得黎又好睇
今年麻衣會唔會有新曲
FOV 25週年精選明明都係Being出品, Being官方網站有更新但係都唔加佢
https://lih.kg/mGdaqRX

新浜Leon第二張實體單曲7月1日出

小松未歩疑似復出,重返Being
如果係真就太好,好鍾意聽小松未歩的歌

真係好似Don’t you see!

上原大史LIVE唱得好好,好穩
T-BOLAN唱得唔錯, 滄桑感重左
SARD UNDERGROUND唱得太急,可以慢少少
大黒降key唱, 但唱功仍在
啱啱收到隻FOV, 本書仔有淺岡寫linear note同長戶題辭,可惜唔識睇日文又估唔到入面一張寫真都冇
同埋唔明點解隻碟外面印多張卡紙嚟包住開頭以為隻碟個封面唔同, 點知又完全一樣

我覺得包裝上好有誠意, 選曲亦唔錯, 又有5首新歌

不過新碟近乎零宣傳, 都上到過週榜11位算係咁

聽完FOV精選,可以分享下自己喜歡的新曲
會唔會買SARD新碟
都係得宣傳相, 但最重要的係CD歌曲
突然新版幾特別
以前Being有D碟都係咁
ZARD FOREVER BEST都有多張卡紙
首日第4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞