日本Being系音樂討論區2

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
https://youtu.be/zncqSLO4gzM

條片有講GIZA的背景
不過GIZA可以撐到而家真係
近排幾鍾意植田真梨惠
佢係Giza呢十年捱得住的歌手
你睇返過去giza的歷史就知

最強的GC解散後, giza就霉好耐, 到WANDS復出同SARD出道先好返少少
植田真梨惠 得一隻單曲入週榜TOP 20
Being 90s出道嗰D呢
明既
岩岩上個禮拜隻新album明明都搞左好多場net sign會
又tower/新星堂 in store活動
首周都係上得34
B'z算唔算
Giza偏WANDS同SARD
佢地宣傳上比植田好多了
B’z係Being皇牌黎
基本上待遇已經最強
大黒、T-BOLAN、DEEN、WANDS、ZARD、FIELD OF VIEW
識唔識
新碟都冇強TIEUP
又冇同柯南合作

入到top 50真係
ZARD姐姐好難唔識,身邊好多fd鍾意
大黑同WANDS有聽過下
大黒有段時間因為同Being的私怨而離開Being, 入EMI的歌又唔HIT, 只有之後Anything Goes! Hit
2016年返Being到而家, 睇到Being比左大黒唔少自由度, 出ALL TIME BEST買埋EMI時期同其他非Being時期的歌

WANDS換過好多次人, 上杉昇當然是最好
其實上年復出都估Being唔到, 不過要讚的係新主音上原大史唱得好好, 交足功課, LIVE一次比一次好
咁以佢依種幾自我既唱作人
無咁多商業操作可能都係好事黎
Being對姐姐超好
出好多碟益粉絲
不過Being系女歌手, Being比較寵愛麻衣, 姐姐, 大黒
我成日都好奇being個倉點解重有咁多姐姐既新貨出街
日本好多姐姐粉, 姐姐出的商品都會好支持
SARD都係Being新力軍
Being雖然今非昔比, 但佢哋出品都係認真製作的
再版都唔係求其
我好鍾意聽佢地出的CD, 音質高
Giza好似HEA佢咁
我覺得唔算hea架啦
可以有咁大自由度
舊年重幫佢搞個25小時作曲+MV生放送企劃
動畫歌總選前100名
https://mobile.twitter.com/gabarennto/status/1302604576802004993

Being只係佔左4個位
14位 世界が終るまでは... (入樽 ED2)
22位 おどるポンポコリン (小丸子 OP/ED)
40位 DAN DAN 心魅かれてく (龍珠GT OP)
63位 君が好きだと叫びたい (入樽 OP1)

不過已經好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞