日本Being系音樂討論區2

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
無意中發現有呢個post,報到一下先
90年代已經有聽being
Bz Zard 大黑摩季好早期已經係殿堂級
十幾年前係高登已有人討論

本命係麻衣,出道中意到而家,成屋都係佢啲碟

逆轉巴太遲認識你
得閒多D入黎留言

Being系的歌曲實在太高質,所以開POST分享下好聽的Being系音樂同Being歌手最新動向

細個只係聽過Being同柯南合作的幾首歌,印象已經好深。Being系太多歌手我都好鍾意,最鍾意係倉木麻衣,大黒摩季、WANDS、ZARD、DEEN、FIELD OF VIEW、小松未步我都好喜歡。我有買實體碟支持佢地

我最鍾意倉木麻衣的專輯係delicious way、春夏秋冬概念專、以及倉木麻衣x柯南精選
我應該識得你,係到唔講太多,勿自爆
睇嚟Wish you the best對你個意義好大
麻衣咁多隻精選,最唔值得買就係呢隻wish you the best
真正死忠係唔會介意,wish you the best係mai-k第一隻精選,早期fans一定會買
有冇買其他Being歌手的碟
Bz zard 大黑摩季
最多就係bz

另外giza 年代三支夕夏,上木彩矢,GARNET CROW都有買碟
ZARD都多大黒都有
Being以前咁對大黒真係
我寧願買麻衣x柯南精選都唔買20周年精選
GC今年20周年, Being咁愛佢地, 點都會出精選
到而家都R爆頭點解BEING會搵呢四個人...
樣就不過不失, 但又未去到泉水姐LEVEL
唱歌唔似都唔緊要, 但又講唔上有實力...
我係愛屋及烏型
首先係因為柯南開始聽ZARD, 跟住所有柯南歌手都開始聽下
最後入埋麻衣坑
其實我都幾鍾意里菜, 不過可惜唔紅人...
我買左
但認真, 我當買本BOOKLET都抵哂
SARD唱功仍需努力
Giza太省,又唔爭取
好彩麻衣一早轉專用label Northern Music
我冇,麻衣x柯南精選仲值
而家SARD係GIZA重點力捧
呢張其實好抵玩
我都買左柯南通常同埋初回...但估唔到隔左一年佢出張金色特別版...
但兩張都冇開過, 純粹裝飾用
靠死忠都仲可以賣到幾千張
我好想知究竟係咩人會買佢地啲碟...
第一張我就因為情懷都買左張, 但第二張我完全唔想買
SARD好多ZARD粉
https://youtu.be/NWaeGaob2Ks

未錄已經有人整片不過係唱得唔錯
20周年單曲精選唔抵買
麻衣x柯南精選仲抵, booklet好精美
Btw麻衣仲未有新曲情報等到我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞