日本Being系音樂討論區2

1001 回覆
5 Like 2 Dislike

張時之扉唔知去左邊
[member][member]
呢首歌有黑白兩版本
而家已絕版
我只有AWAKE, Complete of wands, 2019復出後的兩單曲
Piece of my soul係神碟
Jumpin’ jack boy係album ver
柴崎浩個樣冇乜點變, 但近排佢好鍾意戴帽
同意,神碟黎
除左wands仲有乜Being歌手鍾意
因為冬天?
其實日本啲唱片/單曲呢家銷量係點?
以前閒閒地都幾十萬,什至過百
個感覺好冬日歌曲
而家因為聽歌有唔同平台, 日本實體單曲專輯而家普遍都逐年下跌
日本單曲, 專輯 而家大部分銷量都徘徊在千張至過萬, 賣過十萬已經好強, 過百萬已經奇蹟

講返Being, 而家的Being雖然不如以往一樣輝煌
但Being的碟仍然有歌手賣過萬張
B’z係目前唯一仍可賣過十萬張碟的歌手/樂隊
其次仍有高知名度同賣過萬的歌手係倉木麻衣同ZARD

而其他Being歌手碟仲有可賣過萬的, 有新浜Leon, Only This Time (睇TIEUP), WANDS (睇TIEUP)
大黒同BREAKERZ就唔太穩定, 但一定唔會最差, 知名度都高

SARD, VALSHE碟普遍都過千
First Place都有試過賣過萬, 不過睇TIEUP
Being老本碟普遍都賣過萬, 柯南精選系列 以及 今年的串燒碟 キミが好きだと叫びたい 都反應唔錯
我都ff過麻衣cover首歌做黎緊新single既side B
今年佢有歌, Brand New Day 2020
淨係喺Bilibili聽過佢做節目背景音樂 其實有無source聽曬全首
Apple Music有得試聽
唱功比上年zard tribute 好少少,不過仍然有好大進步空間

こんなにそばに居るのに、Get U’re Dream 編曲有驚喜

好きなように踊りたいの、息もできない 真係要有心理準備聽鞭下先
暫時得呢個版本
再加首secret of my heart (20th year anniversary ver.)😹😹😹
😵😵😵😵 多謝佢碟炒冷飯
上Twitter目測都唔少人買左sard新碟 睇嚟過5000未必冇可能
Being搵到個接棒人
係咩
ZARD TRIBUTE II 首日第13名

恭喜姐姐

慶祝being炒冷飯又成功
利申:我訂左兩碟炒冷飯
期待
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞